Tarp moksleivių geriausi finansų žinovai - klaipėdiečiai

Tarp moksleivių geriausi finansų žinovai - klaipėdiečiai

Nugali ne sėkmingiausias, o protingiausias – tokiu šūkiu vedini Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos moksleiviai įveikė konkurentus „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto organizuotame moksleivių finansinio raštingumo konkurse „Finansų laboratorija 2013“. Uostamiesčio atstovai pademonstravo savo kūrybingumą, kurdami atsakingą finansinį elgesį skatinantį plakatą bei sužibėjo žiniomis ir reakcija protų kovose. Nugalėtojai apdovanoti 500 Lt vertės stipendijomis.

„Klaipėdos gimnazistai išsiskyrė jau pirmajame konkurso etape, pateikę originalų, racionalumą ir taupymą skatinantį plakatą. O protų mūšyje jie nustebino puikiu pasiruošimu – buvo susitelkę ir teisingai atsakinėjo net į sudėtingus ir tikslingo domėjimosi žinių reikalaujančius klausimus. Akivaizdu, jog pergalė šiai komandai nebuvo atsitiktinė“, – sakė „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadovė Lietuvoje Odeta Bložienė.

Jos žodžius patvirtino nugalėtojų komandos „313” atstovė Andė Milinytė, atskleidusi, kad visi komandos nariai jau ne vienerius metus rimtai gilinasi į finansų ir ekonomikos paslaptis. „Galima sakyti, visi esame šios srities fanai ir ekonomika domimės ne tik mokykloje, bet ir laisvalaikiu. Dėl to konkurso užduotys mums nebuvo neįveikiamos. Be abejo, ruošėmės protų kovoms ir iš anksto. Pavyzdžiui, gilinome žinias apie finansų pasaulio asmenybes ir jos labai pravertė atpažįstant jas nuotraukose“, – pasakojo abiturientė.

A. Milinytės teigimu, stipriausia šešetuko savybė yra vieningumas. „Kurdami plakatą atsižvelgėme į visų komandos narių idėjas ir drauge suformulavome mintį apie proto, o ne aklos sėkmės galią. Sėkmė, ypač finansuose, yra konstruojama racionaliais principais, tokiais kaip taupymas. Ši idėja artima mums visiems, tad, nieko keisto, jog komandos nariai savo ateitį sieja būtent su ekonomikos ir finansų sritimis“, – sakė ji.

Klaipėdietė laimėtą stipendiją ketina panaudoti savo studijų fondo papildymui. „Studijoms taupau jau seniai ir taip daro kone visi mano klasiokai. Norime jaustis finansiškai ramūs ir bent iš dalies nepriklausomi nuo tėvų. Tad šis konkursas ne tik davė mums papildomo pasitikėjimo savimi, bet ir padės pasiruošti studijoms“, – tvirtino A. Milinytė.

Antrąją vietą konkurse „Finansų laboratorija 2013“ laimėjo Kauno technologijos universiteto gimnazijos komanda „Atsakingi finansininkai“, savo plakate raginę tausoti aplinką, vartoti ekologiškus produktus ir remti vietines įmones. Trečioje vietoje liko Ariogalos gimnazijos komanda „Jaunystės vėjas“, perspėję apie skolų liūno pavojus, neapgalvotai pasinaudojus greitaisias kreditais. Šioms komandoms atiteko piniginiai prizai, kurių suma siekia atitinkamai 1200 Lt ir 600 Lt.

Antrąjame konkurso etape – protų kovose – varžėsi 10 geriausius plakatus atsakingo finansinio elgesio temomis pateikusių 9-12 klasių moksleivių komandų. Iš viso konkurso organizatoriai sulaukė 79 plakatų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder