Šventinė mugė dėmesio nesulaukė

Šventinė mugė dėmesio nesulaukė

Šeštadienio vidurdienį Klaipėdos vasaros estradoje vykusi tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė nustebino ne įdomybių gausa, o tuščiais prekystaliais bei vos vienu kitu pirkėju.

Valstybės dienos proga miesto vasaros estradoje surengta mugė – tik vienas iš daugelio šventinės dienos renginių Klaipėdoje. Liaudies meistrų dirbiniais bei lietuviškos virtuvės įmantrumu nustebinti turėjusi mugė nuvylė tiek į ją prekiauti atvykusius verslininkus, tiek negausiai susirinkusius klaipėdiečius.

Prie vasaros estrados iškilo vos keli prekystaliai, kur buvo siūloma paskanauti šašlykų, giros, lietuviško alaus, paragauti natūralių sulčių. Kur ne kur mezginius pardavinėjo senyvo amžiaus moterys, rankų darbo papuošalų įsigyti siūlė jaunos merginos. Tiesa, daugiausia dėmesio sulaukė iš Žemaitijos gilumos atvykę meistrai, prekiavę mediniais virtuvės rakandais – šaukštais, pjaustymo lentelėmis.

Žolelių arbatomis prekiavusi plungiškė „Vakarų ekspresui“ teigė, kad šį tą pardavė, tačiau liko nusivylusi: „Tokią gražią dieną žmonės skuba į keltus, o ne kitą miesto kraštą. Iš Plungės atvykome dar devintą valandą ryto, tikėjomės, kad susirinks daugiau miestiečių. Mat čia prekiavome ir praėjusią savaitę, sekėsi puikiai. Na, gaila, tačiau bent taip galime parodyti savo darbus.“

Prekeivei antrino ir prie prekystalio susirinkę klaipėdiečiai. Prisistatyti atsisakęs vyras skundėsi, kad šventinę dieną renginių daug, jie persikloja, tad puikiai suprantąs prekeivius. „Įdomiau juk koncertas ir tai, kas vyksta senamiestyje. Aišku, ko per tokius karščius čia važiuoti ir stovėti – žmonės ledų nori, o ne lietuviškos košės ar cepelinų“, – nukirto pašnekovas

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder