"Šventė yra tada, kai tu esi laisvas"

"Šventė yra tada, kai tu esi laisvas"

Jau penkioliktąjį kartą Sauliaus Jokužio leidyklos-spaustuvės kolektyvas leidėjus, spaustuvininkus, žurnalistus, rašytojus, skaitytojus ir jų šeimas pakvietė linksmai paminėti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Karklės "Žilvičio" stovyklavietėje. Renginys vadinasi "Spaudos plekšnė".

"Gaila, buvo nutrūkusi tradicija. Prieš krizę plunksnos brolius kviesdavome į mūsų šventę. Iš pradžių ji vyko Kintų karpyne, paskui pagalvojau, koks aš klaipėdietis, kad nepagalvojau apie tai, ką turime arti - nuostabiąją Karklę. Ir prisiminiau, kad čia ne kartą esu žvejojęs, ir sugrįžome prie jūros. Tai išties labai demokratiška vieta, nes kiekvienas gali pasirinkti ką nori: dalyvauti sportinėse varžybose, arba atsijungti nuo visų, rasti ramų kampelį ir gėrėtis jūra, rinkti gintarėlius, - sakė Saulius Jokužys.

- Sunkiausia buvo užsakyti gerą orą, nes brangsta nafta ir Dievas užkelia kainą. Bet, turėdamas tiek žavesio, suderinau tuos reikalus, - kad turėtume gerą orą ir nuotaiką, ir gerą šventę. Žvejybą šioje šventėje vadinkime kodiniu ženklu: žurnalistai nuolatos žvejoja, medžioja. Įvykių pasaulyje yra daug, ir sunku atsekti, kuris svarbesnis. Kitą kartą mes tikrai pražiopsome pačius svarbiausius dalykus: gimė žmogus, žmogus padarė kažką gero.

Dažniausiai atrandame tai, kas akivaizdu, skaudu, bloga. Aš norėčiau, kad blogumai nutoltų, o čia norėčiau, kad būtų suėjimas, dalyvavimas, bendravimas su draugais, skaitytojais, rašytojais. Kvietėme su jų šeimos nariais, šunimis, katėmis, kad visiems būtų gera, Pavydėjau tiems, kurie dalyvavo varžybose ir rungtyse, bet mano pareiga buvo pasitikti svečius. Nei šeimininku, nei savininku, nei komunistu savęs nevadinčiau, Svarbu, kad žmogus jaustųsi laisvas, laisvė yra didžiausia vertybė", - sakė šventės iniciatorius.

Apie tikras plekšnes 

Žvejoti jūroje nuo kranto susirinko pulkas žvejų. Buvo įsteigti prizai už didžiausią žuvį ir menkiausią, už originaliausią žūklavimo būdą.

"Plekšnės buvo šventės favoritės, siūlomos gaudyti tolimo užmetimo dugnine meškere, Žvejyba sekėsi nuostabiai, Tik įmečiau meškerę, ir pradėjo kibti. Ant karališkosios krevetės užkibo vidutiio dydžio plekšnė. Dar užkibo labai smulki žuvis, kuri vadinasi "buliukas", atvežta iš Kaspijos jūros, ji prigijo Baltijoje", - sakė Darius Macijauskas.

O paskui vyko sumo, plaukimas plaustais per žolę, šaškės, tokios didelės, jog stumdomos kojomis. Dalyviai turrėjo pasijusi kaip Alisa Stebuklų šalyje. Visus suvienijantis buvo žaidimas "Brolijos žiedas", atrakcionas "Kas šlapesnis", dažasvydis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder