Švėkšniškiai originaliai reikalauja apšviesti gatvę

Švėkšniškiai originaliai reikalauja apšviesti gatvę

Vykstantieji į garsiąją Švėkšnos parke organizuojamą akciją "Mes už šviesą" nuo Ž. Naumiesčio pusės, turbūt pastebėjo Vilkėno gatvėje išdėliotus šviečiančius moliūgus ant elektros skydinių. Tokiu būdu šios gatvės gyventojai siekė atkreipti valdininkų dėmesį į jų problemas.

Vilkėno gatvė yra pati judriausia miestelyje, čia nuolatos zuja transporto priemonės. Jau seniai valdžia žada, kad Švėkšnos miestelio Vilkėno gatvė bus visiškai rekonstruota. Gyventojų nerimas suprantamas, kai šiame svarbiame kelio ruože, kuriame nėra saugių šaligatvių, o rytais į mokyklą ar į darbą žygiuoja būriai gyventojų, vis dar nėra įrengtas gatvės apšvietimas.

Pavasarį, rajono vadovų ataskaitinės kelionės metu Švėkšnoje, Vilkėno gatvės sutvarkymas buvo įvardintas kaip vienas iš didžiausių Savivaldybės prioritetų. Tąkart administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis pasakojo, kad dėl šios gatvės kreiptasi į Vyriausybę, Kelių direkciją, tačiau reikalavimai pasikeitė, todėl visą dokumentų tvarkymo mechanizmą reikia pradėti iš naujo.

„Mūsų gatvėje gyvena daug pensininkų, vakarais norime eiti bažnyčią, tačiau bijome – gatvėje taip tamsu. Parėjome iš šviesos akcijos parke, gėda pasakyti, bet įvirtau į griovį. Gerai, kad dar turėjau jėgų išlipti, o jeigu būtų įkritęs žmogus, kuriam tai būtų buvusi per sunki užduotis?“ – retoriškai klausė Vilkėno gatvės gyventoja Irena Andriuškienė.

Visų šventųjų dienos išvakarėse Švėkšnos parke šurmuliavo tūkstančiai smalsautojų, tądien į Švėkšnos seniūnijos salę susirinko ir būrelis gyventojų į susitikimą Seimo nariu Remigijumi Žemaitaičiu. Susitikime savo atstovą turėjo ir Vilkėno gatvės gyventojai.

„Mes jau nebegalime išeiti į gatvę vakare, jeigu užpuls jauną žmogų, tai jis dar galės apsiginti, o jeigu kokį pensininką“ – sielojosi švėkšniškė Danutė Bilčienė.

„Projektas dėl gatvės atnaujinimo darbų jau įvyko, savivaldybė viską padarė, pritarė šiam projektui, kuriame numatytas ir gatvės apšvietimas. Kada prasidės darbai aš negaliu dar atsakyti“ – teigės R. Žemaitaitis.

Prieš kelerius metus visoje gatvėje pakloti vandentiekio ir nuotekų tinklai, tad pradėti apšvietimo ir kitus rekonstarvimo darbus trukdžių kaip ir nebeliko.

Vilkėno gatvės gyventojai jau nebetiki valdininkų pažadais ir žada toliau rengti įvairias piketo akcijas tol, kol bus gatvėje saugu jiems ir visai bendruomenei.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder