Sveikinimai Vytautui Paukštei užliejo Teatro aikštę

Sveikinimai Vytautui Paukštei užliejo Teatro aikštę

Pasveikinti Klaipėdos dramos teatro aktoriaus, Klaipėdos miesto garbės piliečio, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vytauto Paukštės 80 metų jubiliejaus proga ketvirtadienio vakarą susirinko beveik pilna Teatro aikštė.

Jubiliatui linkėjimus, gėlės ir dovanas siuntė Lietuvos valdžios, teatrų atstovai, muzikos atlikėjai ir kiti susirinkusieji, mylintys aktoriaus kūrybą. Žmonės nesisklaidė iki pat renginio pabaigos.

Artėjant prie aikštės, jau iš toli galėjai matyti besibūriuojančią publiką. Didelė dalis žmonių – vyresnio amžiaus atstovai, bet šalia fontano būriavosi ir nedidelė jaunuolių grupė. Netikėtai scenos ekrane pradėtos rodyti nuotraukos ir skambanti muzika pravirkdė šalia stovinčią močiutę. Jos graudulį išsklaidė vakaro vedėjai –aktoriai Nelė Savičenko ir Darius Meškauskas, kurie šventės pradžioje savu sveikinimu V. Paukštę įvardijo tikru kūrybos meistru, geranorišku žmogumi, kurio humorui neįmanoma atsispirti. Tokius vaidmenis, kaip Karalius Lyras, Mindaugas ir Mažvydas, atlikęs žmogus pelnytai laikomas svarbiu Lietuvai ir jos kultūrai.

Perskaityti politikų sveikinimai. V. Paukštę sveikino Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji akcentavo, kad kūrėjo darbai stiprino meilę Tėvynei, tikėjimą laisve ir tiesa, palinkėjo aktoriui kūrybinio įkvėpimo. Jubiliatas sulaukė ir Seimo pirmininkės Irenos Degutienės, ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus sveikinimų. Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas aktoriui sudainavo ir trimitu grojo Louis'o Armstrong'o  kūrinį "What a Wonderful World".

Su dovanomis ir nuoširdžiais linkėjimais atvyko Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Rusų dramos teatrai, "Lėlės", Klaipėdos muzikinis teatras. Vienas nuotaikingiausių sveikinimų – Vilniaus Mažojo teatro įkūrėjo Rimo Tumino, kuris apdovanojo V. Paukštę Maskvos J. Vachtangovo teatro medaliu ir palinkėjo sekti žydišku keliu – "atsisveikinti, bet neišeiti".

Jubiliatui gražių žodžių negailėjo ir AB "Klaipėdos nafta" direktorius Rokas Masiulis, UAB "Mūsų laikas" direktorius Rimantas Cibauskas, verslininkas Antanas Bosas, padovanojęs V. Paukštei žmonos Dainos kurtą puokštę. Renginio nesutrikdė net netikėtai pasirodęs greitosios pagalbos automobilis.

Į sceną lipo dainininkas Edmundas Kučinskas, atlikėjas Steponas Januška. Nacionalinės premijos laureatas Kostas Smoriginas sulaukė bene daugiausiai ovacijų.

K. Jatautaitės, L. Urbiko ir S. Šiaučiulio kūrinys, baltuoju burtininku Vytautą Paukštę praminusio Domanto Razausko dainos, Jurgos Šeduikytės ir Vido Bareikio duetas šildė susirinkusiųjų širdis. Šventei einant į pabaigą, pasirodžiusi Intymių vyrų trupė "Erelis" savo pasaka apie Sigutę privertė juoktis net ir prisnūdusį žiūrovą.

Vakarą vainikavo į sceną sugužėję Klaipėdos teatro aktoriai ir "Ilgiausių metų" Vytautui Paukštei, pasidalinusiam savo švente su Klaipėdos miesto gyventojais ir svečiais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder