Susipyko dėl rinkliavos už atliekas

Susipyko dėl rinkliavos už atliekas

Gargždų komunalinių atliekų tvarkymo įmonė "Gargždų švara" susikibo su dviem Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariais. Įmonės direktorius kaltina Tarybos narius trukdymu dirbti, dezinformacijos skleidimu, turtinės žalos įmonei darymu. Tuo tarpu oponentai atšauna, jog įmonės direktorius nevykdo Tarybos sprendimo, o jo skundai Etikos komisijai esą yra tik nepagrįstas kerštas.

VšĮ "Gargždų švara" direktorius Rimantas Martinkus Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos paprašė ištirti Tarybos narių Reginos Kernagienės ir Sigito Karbausko galimai neteisėtus veiksmus.

Skunde teigiama, kad Tarybos nariai reiškia pretenzijas įstaigai dėl neva per didelių, neteisingų mokesčių už komunalines atliekas, dezinformuoja vietinės rinkliavos mokėtojus, trukdo įstaigos normaliam darbui. Skunde taip pat nurodyta, jog Tarybos nariai moko gyventojus, kaip sumažinti rinkliavos mokestį deklaruojant atliekų kiekį.

"Patys būdami politikai šią tvarką patvirtino, o dabar yra nepatenkinti, dezinformuoja gyventojus. Didžiausia bėda yra deklaravimų pildymas - jie ne tik moko, bet ir patys pildo gyventojų deklaracijas apie atliekų kiekį. Jie teigia, kad visi gali šį mokestį susimažinti ir taip daro nuostolius įmonei, o kartu ir pačiai savivaldybei. Juk Tarybos nariai, patys tvirtinę rinkliavą, atvirkščiai, turėtų padėti vykdyti jos rinkimą, ką daugelis politikų ir daro, išskyrus šiuos du", - tikino R. Martinkus.

"Gargždų švaros" direktoriaus manymu, tokie Tarybos narių veiksmai tėra politikavimas ir bandymas neteisėtais būdais prisivilioti daugiau rinkėjų.

Etikos komisija išnagrinėjo skundą ir nusprendė, jog Tarybos nariai galimai vykdo neteisėtą ir įstatymo draudžiamą veiklą. Esą Tarybos nariams nėra pavesta konsultuoti gyventojus apie rinkliavos dydžio susimažinimą bei teikti deklaracijų pildymo paslaugas. Komisija įžvelgė politikų veikloje nusikalstamos veikos - piktnaudžiavimo - požymių, todėl nusprendė kreiptis į Klaipėdos apygardos prokuratūrą.

Tuo metu S. Karbauskas teigė, jog su kolege tiesiog vykdo Tarybos sprendimą, o R. Martinkus esą skundų griebiasi iš nevilties bandydamas atkeršyti, mat ir jo paties veiklai esą yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

"Kai buvo priiminėjama rinkliavos tvarka, dar buvau Klaipėdos rajono meras. Ir apskritai esu labai gerai įsigilinęs į šią veiklą. Deklaravimą numato rinkliavos tvarka. O jie daro esminę klaidą - juk žmogus deklaruodamas negauna jokių lengvatų, jis susimoka visą kainą, kurią ir privalo. Mes su kolege darome savo darbą - stengiamės dėl žmonių ir vykdome Tarybos sprendimus. Bent jau aš to ir atėjau į politiką", - sakė S. Karbauskas.

Etikos komisijos sprendimą politikas vadino parodija, o R. Martinkaus veiksmus - piktybiniais.

"Rinkliava įvesta ne tam, kad būtų surinkti pinigai, o tam, kad būtų surinktos visos šiukšlės", - pridūrė S. Karbauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder