Sulaikytam bėgliui gresia 27 metai belangės

Sulaikytam bėgliui gresia 27 metai belangės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Asmenų paieškos skyriaus ir Klaipėdos miesto 1 PK pareigūnai sulaikė 12 metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais nuteistą ir nuo bausmės atlikimo besislapsčiusį asmenį.

Pas sulaikytąjį aptikta apie 1,5 kg kvaišalų.

2010 m. pabaigoje Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (ONTB) užbaigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė kaltinamajam aktui surašyti baudžiamąją bylą, kurioje su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis susijęs 1971 metais gimęs klaipėdietis Rolandas Ž. kaltintas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei heroino platinimu labai dideliais kiekiais.

Įtariamasis sulaikytas 2010 m. spalio mėn. naktį Raseinių rajone esančioje degalinėje. Jo automobilio apžiūros metu Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai aptiko apie pusę kilogramo heroino ir virš 800 gramų kanapių ir jų dalių.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas išteisino Rolandą Ž. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais ir už kanapių laikymą be tikslo jas platinti paskyrė jam tik 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šį nuosprendį aukštesniajam teismui apeliacine tvarka apskundė valstybinį kaltinimą palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir nuteisė kaltinamąjį 12 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau jis nuo bausmės atlikimo pasislėpė.

Praėjusią savaitę sulaikius pasislėpusį vyriškį, Klaipėdoje Liepojos gatvėje esančio viešbučio kambaryje policijos pareigūnai aptiko apie 1,5 kg narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai pradėjo naują ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis dideliais kiekiais. Už šį labai sunkų nusikaltimą nuteistajam klaipėdiškiui įteiktas dar vienas įtarimas dėl nusikalstamos veikos.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti arba už neteisėtą šių medžiagų disponavimą labai dideliais kiekiais numatoma laisvės atėmimas nuo 2 iki 15 metų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder