Suklydo projektuotojai, kenčia žmonės

Suklydo projektuotojai, kenčia žmonės

Vandentiekio neturintys Klaipėdos rajono Dovilų miestelio gyventojai nusivylė, kai sužinojo, kad iki jų namų bus nutiesti nuotekų tinklai, tačiau vandentiekio nesulauks. Projektą įgyvendinančios bendrovės atstovai aiškina, kad suklydo projektuotojai, kuriems brėžiniai "rodė", kad į tuos namus vandentiekis jau yra atvestas.

Doviluose, Pušyno gatvėje gyvenanti Valerija Šaltmierienė savo namo kieme turi tik šulinį, kuriame esančio vandens neužtenka jos ir sūnaus šeimų poreikiams.

"Net ir per liūtis šulinyje vandens susikaupia tik pusė rentinio. O vasarą, per sausrą, vandenį maistui atsivežame iš giminių. Gilesnio šulinio kasti negalima dėl paslankaus grunto. Todėl sužinoję, kad ir į mūsų gatvę tiesia nuotekų vamzdžius, apsidžiaugėme, kad tikriausiai nuties ir vandentiekį", - pasakojo moteris.

Jau 32 metus šiame name gyvenanti moteris prisiminė, kad Lietuvai atgavus nepriklausomybę ją nuolat maitino pažadais, kad netrukus bus nutiestas vandentiekis.

"Tačiau per 22 metus niekas nepasikeitė. Žada ir žada. Sovietiniais laikais būtų užtekę nuvažiuoti į partijos komitetą ir reikalai išsyk būtų pajudėję. O dabar, laisvoje Lietuvoje, nė kiek ne geriau. Kaip gyvenome be vandens, taip ir gyvename", - rypavo V. Šaltmierienė.

Gretimame name gyvenančiam kaimynui Arvydui Papladžiui vanduo tiekiamas, tačiau jo neužtenka.

"Iki mano namo atvestas labai siauras, vos 13 milimetrų skersmens vamzdis. Todėl juo gali pratekėti tik labai mažas kiekis vandens. O vandentiekininkai siūlo tą vamzdį pratęsti iki V. Šaltmierienės. Tuomet nei aš vandens turėsiu, nei ji", - juokiasi A. Papladis.

Moteris sakė, kad siūlėsi pati nusipirkti vamzdžius, kad tik turėtų vandenį, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

Daugiamilijoninį vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros projektą Klaipėdos rajone už Europos Sąjungos (ES) lėšas įgyvendinančios bendrovės "Klaipėdos vanduo" Plėtros departamento direktorė Dalia Venckūnienė teisinasi, kad tokia situacija susiklostė dėl projektuotojų neapdairumo.

"Jie studijavo brėžinius, o juose pažymėta, kad iki V. Šaltmierienės namo vandentiekis atvestas. Į vietą niekas nebuvo atvažiavęs ir nepatikrino. Todėl pagal projektą iki jos bus atvedami tik nuotekų vamzdžiai. O dabar pagal šį projektą tų vamzdžių, nors jų reikia tik apie 170 metrų, nepriklijuosi. Tokiu atveju reikėtų stabdyti viso projekto įgyvendinimą, prašyti Viešųjų pirkimų tarnybos, kad leistų padidinti projekto apimtis. Paskui rengti naują techninį projektą, gauti Klaipėdos rajono savivaldybės leidimą statyboms. Svarbiausia - įmonė turėtų ieškoti papildomų pinigų. O "Klaipėdos vanduo" jų neturi", - aiškino D. Venckūnienė.

Ji ramino doviliškius, kad vandentiekį jie galbūt turės, kai bus įgyvendinamas kitas ES lėšomis finansuojamas vandentiekio plėtros projektas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder