Su nenaikinančiaisiais grafičių kalbės griežtai

Su nenaikinančiaisiais grafičių kalbės griežtai

Klaipėdoje jau kurį laiką tęsiasi patikrinimai, kurių metu žiūrima, ar pastatų savininkai nuo sienų valosi grafičius. Nevalantiesiems ateityje grės nemalonumai.

Iki šiol už nenuvalytus piešinius surašyti 26 administracinės teisės pažeidimo protokolai, pagal kuriuos šeimininkai gali būti įspėjami arba gauti iki 2 tūkst. litų baudą.

Miesto statinių priežiūros taisyklių pažeidėjais nelaikomi tik tie pastatų valdytojai, kurie dėl apipaišytų sienų kreipėsi į policiją.

Užfiksavę grafičius tvarką Klaipėdoje prižiūrintys valdininkai tai pirmiausiai ir skuba išsiaiškinti.

"Nepuolame bausti. Savininkus išsikviečiame, diskutuojame, tariamės dėl protingų terminų, skirtų susitvarkyti. Dabar kai kuriuos pastatus jau tikriname pasibaigus sulygtiems terminams, matome, kad kai kurie nepajudino nė piršto. Su tokiais antrojo pokalbio metu teks kalbėtis griežčiau", - pasakojo vakar pastatus senamiestyje tikrinęs Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyr. specialistas Remigijus Buožius.

Tačiau nemažai administratorių ir savininkų skuba tvarkytis, o kai kurių iš jų darbas greitai nueina perniek. Pavyzdžiui, ant Vingio gatvės 6 namo sienos didžiulis piešinys buvo uždažytas prieš kelias savaites, tačiau ant švarios sienos po kelių dienų atsirado ne ką mažesnis grafitis. Beje, tai užrašas "TB2" - taip anksčiau vadinosi Klaipėdos grafitininkų grupė, kurios buvę nariai jau stojo prieš teismą už daugybės sienų terliojimą.

Kirilas Lavrinovičius, Aleksandras Borovinskis, Dmitrijus Borodinas ir Markas Paškevičius kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, svetimo bei kultūrinės reikšmės turinčio turto sugadinimu. Klaipėdos miesto apylinkės teisme ši baudžiamoji byla atversta vakar.

"Kaltininkų iki šiol yra nustatytas ne vienas, dėl to žmonės ir turėtų kreiptis į policiją dėl nuostolių atlyginimų. Yra aiškinančių, jog piešiniai puošia namų sienas. Tačiau mūsų pozicija kitokia: tai - ne menas", - sakė R. Buožius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder