Studentai - policijos taikiklyje

Studentai - policijos taikiklyje

Klaipėdos kelių policijos pareigūnai pastebi, kad mokslo metų pradžioje nemažai Kelių eismo taisyklių pažeidimų padaro į uostamiestį iš kitų Lietuvos vietovių studijuoti atvykę jaunuoliai - nepatyrę ir čionykščių gatvių nepažįstantys vairuotojai.

Šiemet Klaipėdoje pirmą kartą planuojami tiksliniai pareigūnų reidai prie mokymo įstaigų bei bendrabučių, kuriuose gyvena iš svetur atvykę studentai.

"Tai nuspręsta po kelerių metų stebėjimo. Paaiškėjo, jog šios kategorijos vairuotojai daro tam tikrus pažeidimus. Jiems mes ir norime užtverti kelią", - sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Anot jo studentai dažniausiai važinėja su techniškai netvarkingais, privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustais automobiliais, tamsina jų langų stiklus daugiau nei leidžiama, viršija greitį, neretai stabdo eismą bei sukelia avarines situacijas.

"Aiškiai matyti, kad tai iš kitų miestų bei miestelių atvykę vairuotojai, nepažįstantys Klaipėdos, nepasirinkę aiškaus važiavimo maršruto, blaškosi, nuolat rikiuojasi iš vienos juostos į kitą, taip stabdydami eismą ar net sukeldami pavojų kitiems. Buvo atvejų, kai studentus teko bausti už pavojingą vairavimą", - pasakojo R. Šideikis.

Anot jo, pažeidimus nevietiniai jaunuoliai daro ne tik iš piktos valios ar dėl to, kad nepažįsta miesto, bet ir dėl nepatyrimo - daugumos iš jų vairavimo stažas nesiekia 2 metų.

Kelių policijos patrulių ekipažai prie profesinio bei aukštojo mokymo įstaigų rengs ne tik reidus: patruliai perspėti, kad šiose vietose ir jų prieigose dėmesį į vairuotojus atkreiptų dažniau.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder