Stotelę sugadino audros ir "meistrai"

Stotelę sugadino audros ir "meistrai"

"Vakarų ekspresas" sulaukė skaitytojo signalo, jog ties Palangos tiltu neveikia informaciją teikianti hidrometeorologijos stotelė. Teigiama, jog stotelę "išjungė" audringas sezonas, tačiau tikinama, jog netrukus informacija joje ir vėl turėtų įsižiebti.

"Atėjau ant tilto pažiūrėti oro, vandens temperatūros, bangų aukščio, bet, deja, neveikia hidrometeorologijos stotis. Kodėl? Gal vandalai ją nuniokojo? O gal laikas jai ilsėtis sąvartyne? Jei neveikia, tai kam ją laikyti ant Palangos tilto? Noriu priminti, kad hidrometeorologijos stotis jau rūdija", - tokį laišką kartu su nuotrauka iš skaitytojo Ernesto gavo redakcija.

Aplinkos apsaugos agentūros Jūrinių tyrimų departamento Hidrologijos skyriaus vyriausiasis specialistas Adomas Vildžiūnas tikina, jog Palangos tilto hidrometeorologijos stotelė dar veiks ir ilsėtis sąvartyne jai dar ne metas.

"Buvo audringas sezonas. Stotelei teko daug ką atlaikyti. Ją lingavo stiprus audrų vėjas, užpylė vanduo. Būtent todėl ji ir neveikia", - teigė A. Vildžiūnas.

Specialisto teigimu, gero nepridėjo ir tai, jog poilsiautojai įsidrąsina ir lipa ant minėtos stotelės - vieni šiaip, iš vandališkų paskatų, kiti bando vaizduoti meistrus ir, matydami, kad stotelė neveikia, ropščiasi prie ekrano, kartais net su atsuktuvais, bando pakrapštyti, pataisyti.

A. Vildžiūnas tikino, jog stotelė bus taisoma. Kol kas nėra aišku, kada, tačiau tikimasi, jog tai bus padaryta kuo skubiau, mat vasaros sezonas jau startavo ir sulaukti daugiau priekaištų nesinori.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder