Stintų šventėje Palangoje - vos ne pusė Lietuvos

Stintų šventėje Palangoje - vos ne pusė Lietuvos

Šeštadienį Palangoje prasidėjo 12-oji stintų šventė. Ankstų rytą ant jūros tilto tradiciškai prasidėjo stintų meškeriojimo varžybos.

J. Basanavičiaus gatvėje žmonių, ko gero, daugiau nei vasarą. Apie 12 val. jau buvo sunku rasti vietą, kur pasistatyti mašiną. Prasibrauti per minias žmonių iki Jūratės ir Kastyčio skverelio nebuvo lengva.

Vidurdienį įvyko triukšmingas tradicinės šventės „Palangos stinta 2015“ atidarymas. Palangiškius ir svečius pasveikino Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Buvo inauguruoti nauji „Stintų ordino“ riteriai. Į jų gretas priimtas net pats Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius. Jis su žmona privalėjo kepti stintas. Palangiškiai tikisi, kad nuo šiol premjeras labiau rūpinsis žvejais.

Visa Palanga kvepia stintomis, žuviene, čirškinamomis mėsomis, kepamais paršeliais, verdamomis košėmis. Groja kapelos. Šventės dalyvių nuotaika puiki, nors prie stacionaraus tualeto eilės nusidriekusios. Oras puikus, tad skanaujančių stintas gatvėje netrūksta, nors kainos ne tokios jau mažos.

5-6 keptos stintos kainuoja 3 eurus, žuvienės dubenėlis ar stintienės - 2 eurus, kepta bulvė su kastiniu - irgi 2 eurai, kareiviška košė su arbata - irgi tiek pat. Vienos stintos net nenusipirksi – niekas neparduoda. Užtat gali paskanauti ir rūkytų šamų ar mažučių aštuonkojų. Stiklinaitė karšto vyno – 3 eurai, karšto alaus – 2,5 euro.

Šviežių stintų, nedidelių, 1 kg kainuoja 6 eurus, 1 litro stiklainis marinuotų stintų - 8 eurai, keptų marinuotų - 8,5 euro, vienas indelis vytintų stintų - 7 eurai. Visi raginami ragauti žuvienę, kuri tikrai nėra jūros vanduo, žuvis jai močiutė esą pjausčiusis dvi paras.

Kaip ir vasarą, taip ir šeštadienį žmonių minios tiesiog slenka J. Basanavičiaus gatve, nusėta prekeivių palapinėmis. Gatvėje i kepami netgi šakočiai, ne tik blynai, tradiciškai reklamuojasi partijos, vaikams saldumynų ir atrakcijų irgi netrūksta. Žmonės fotografuojasi, trumpai tariant, linksminasi. Atvykę neringiškiai jau ragina visus po savaitės atvykti Stintapūkio šventę Nidoje..

Vyko stintų barbekiu ir stintų valgymo čempionatai, koncertas „Žvejų liaudies melodijos", buvo apdovanojami varžybų nugalėtojai. Žmonės varžėsi, kas ilgiau išlaikys inkarą.

Kurorte visą dieną šurmuliuoja šventinė nuotaika. Apie 15 val. išvažiuoti iš Palangos nebuvo taip lengva, tai vienur, tai kitur susidarė kamščiai. Pilnos gatvės pristatytos automobilių. Beje, nemažas srautas mašinų vis dar tebetraukia Palangos link, tarp jų nemažai ir prabangių.

Taigi kurorte linksmybės tęsiasi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder