Stintų mėgėjai tradiciškai suplūdo į Palangą

Stintų mėgėjai tradiciškai suplūdo į Palangą

Šeštadienio vidurdienį įvyko šventės „Palangos stinta 2017“ atidarymas su tradicinėmis magaryčiomis žvejams ir svečiams, naujų „Stintų ordino“ riterių inauguracija, meškeriojimo varžybų, prasidėjusių 8 val. ryte, apdovanojimais. Deja, šiemet, vykstant jau 14-ajai Stintų šventei Palangoje, žvejams nepavyko pagauti nė vienos stintos.

Žmonių prigūžėjo minios. Šį kartą šventei prireikė net dviejų scenų. Tradiciškai su švente palangiškius ir svečius sveikino Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Staigmena - švente džiaugėsi ir Izraelio Raudonosios jūros Eilato kurorto meras Meiras Ycchakas Halevy, atvykęs su delegacija.

Palanga ir Eilatas penktadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir tapo miestais partneriais. Tiek vienas, tiek kitas miestas dabar jų turi po 13, kas herajų kalba reiškia „meilę“. Eilato meras džiaugėsi, kad Lietuvos kurorte žmonės šilti ir svetingi. Palangiškiai gi jau norėtų, kad lėktuvai į šį Izraelio miestą skristų ne tik iš Kauno, bet ir iš Palangos.

Švente džiaugėsi ir Lietuvos Seimo narys Emanuelis Zingeris, aistringą sveikinimo kalbą pasakė Seimo narys Antanas Vinkus. Atvyko ir Svetlagorsko meras Vladimiras Bondarenka, ir Liepojos miesto atstovai. Naujaisiais “Stintų ordino” nariais tapo Eilato ir Svetlogorsko merai. Pastarasis pažadėjo gaudyti tik pusę stintų, kad kita pusė liktų palangiškiams.

Daugiausiai žuvų meškeriojimo varžybose sugavusiems įteiktos Palangos mero taurės. Trečią vietą užėmė Palangos Medvalkio komanda, sugavusi 826 gramus žuvų ir tik 40 gramų atsilikusi nuo antrą vietą užėmusios dviejų klaipėdiečių komandos. Pirmoji vieta atiteko klaipėdiečių šeimynėlei, sugavusiai 896 gramus. Uncijos komandai, užėmusiai IV vietą ir tik 6 gramais atsilikusiai nuo III vietos, įteiktas paguodos prizas. Apdovanotas ir jauniausias žvejas Mario, ir seniausias - palangiškis Jonas Linkevičius, kuriam 79 metai. Be dėmesio neliko ir moterų komanda ” Dvi stintelės”. Beje, visi septyni varžybose dalyvavę vaikai dovanų gavo po meškerę.

Šviežios keptos stintos (6 vienetai) kainavo 5-6 eurus, šviežiai vytintų stintų 1 kg – 15 eurų, kibirėlis keptų stintų drebučiuose – 4,5 euro, o marinuotų – 6 eurus. Ponia Nijolė, trečius metus prekiaujanti Palangoje per Stintų šventę, sakė, kad ir penktadienį žmonės jos stintas pirko noriai, nes esančios gražiausios. Norint nusipirkti šviežių stintų reikėjo jų su žiburiu ieškoti. Svečiai noriai ragavo ir austrių, kurios buvo pristatytos ketvirtadienį iš Prancūzijos Britanės miestelio.

“Organizuodamas šią šventę mietas neturi pagrindinio tikslo uždirbti. Norime pritraukti žmones atvykti į pajūrį, pabendrauti, pajusti pavasarį, stintų kvapą”, - sakė Palangos meras.

Šiemet prekybininkų rekordiškai daug – išduota apie 200 leidimų prekiauti. Palangoje likus mėnesiui iki šventės viešbučiuos jau nebebuvo laisvų vietų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder