"Stintapūkio" šventė: žūklės, blynų kepimo varžybos bei neringietiškos pramogos

"Stintapūkio" šventė: žūklės, blynų kepimo varžybos bei neringietiškos pramogos

„Stintapūkio šventė“ sudomino didelį būrį žmonių, blynais vaišinosi ir žuvį suvilioti bandė tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus šventės svečiai.

Prieš pradedant poledinės žūklės varžybas „Preilos blizgė 2012“, visi norintys galėjo pereiti "Stintapūkio kelią", kur jų laukė specialus šventinis meniu.

Apsukriausieji ar tiesiog laimingiausieji poledinės žūklės mėgėjai, į kurių pinkles pateko daugiausiai laimikio, buvo apdovanoti Neringos savivaldybės mero įsteigtais prizais.

Pirmą vietą "Preilos blizgė 2012" varžybose užėmė vietinis žvejys, preiliškiui Gintautui Stirbiui meras įteikė taurę. Laimėtojas pagavo 2 kilogramus 880 gramų žuvies, o iš viso poledinės žūklės varžybose dalyvavo 18 žūklautojų iš Neringos, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno.
 
Kiek vėliau Nidoje ant Kuršių marių ledo bei Neringos istorijos muziejuje buvo pristatomas vienas neįprasčiausių žvejybos būdų – bumbinimas.

Šventės organizatoriai džiaugėsi, kad pavyko sudominti daug jaunimo ir netgi svečių iš užsienio. Į šventės šurmulį aktyviai įsitraukė ir Lietuvos ledrogininkai, tiesa, dėl netinkamų oro sąlygų, jiems teko roges palikti ant kranto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder