Steigiama Neringos žvejų asociacija

Steigiama Neringos žvejų asociacija

Atsižvelgiant į Neringos žvejų sunkias darbo sąlygas bei jų pageidavimus nuspręsta steigti kurorto žvejų asociaciją. Jos steigimo klausimus antradienį susitikimo metu aptarė Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus ir Žemės ūkio ministerijos Žuvininkystės departamento direktorius Darius Nienius.

Šią idėją palaiko ir Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, su kuriuo asociacijos steigimo klausimai aptarti jo vizitų Neringoje metu.

Šiuo metu Neringos žvejai susiduria su begale problemų, apsunkinančių jų darbą – nėra tinkamų patalpų įrankiams laikyti, tinklams džiovinti ir juos taisyti. Trūksta ir tinkamų žuvies apdirbimo patalpų, būtina atnaujinti laivus ir nusidėvėjusią techniką. Tikimasi, kad Neringos žvejus atstovaujanti asociacija padės ne tik išspręsti šias problemas, bet ir pritraukti lėšų jų sprendimui.

Idėją kurti asociaciją kilo įvairių Neringos savivaldybės organizuotų susitikimų su Neringos žvejais metu. Iki šiol kurorto žvejus atstovaudavo Šilutėje įsikūrusi žuvininkystės įmonių asociacija Lampetra.

"Neringos žvejų specifika šiek tiek kitokia nei kitame marių krante esančių žvejų. Įkurtos asociacijos dėka, jų interesai bus geriau išgirsti. Įgyvendinant Bendrąją žuvininkystės politikos reformą, dėmesys bus skiriamas bendruomeniškumo skatinimui, žvejybos infrastruktūros gerinimui – tam bus skiriamos didelės lėšos. Asociacija galės teikti paraiškas projektams įgyvendinti", - teigė Žuvininkystės departamento direktorius D. Nienius.

Kaip pasakojo Neringos savivaldybės administracijos Verslo ir Strateginės plėtros skyriaus vedėja Jelena Andriejauskienė, Neringos žvejų interesus atstovaujančios asociacijos steigėjais bus trys vietos žvejų įmonės ir Neringos savivaldybė. Šiuo metu yra dokumentų rengimo etapas, įstatų ruošimas. Netrukus bus pasirašytas steigimo ketinimų protokolas.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder