Statybinės šiukšlės - tiesiai į kiemą

Statybinės šiukšlės - tiesiai į kiemą

Prie buvusio "Auroros" kino teatro, Nemuno gatvėje, statomas viešbutis kelia aplinkinių gyventojų pasipiktinimą. Įvairių statybinių medžiagų atliekos atsiduria nuosavame kieme.

Varnėnų g. 1 gyvenantis Stasys Antužis jau tris mėnesius kovoja, kad statybininkai uždengtų tinklą ar bent jau surinktų statybines atliekas iš jo kiemo.

"Kalbėjau su pačiais darbininkais, tai jie tik nusijuokė. Vėliau kreipiausi į Darbo inspekciją, Statybų inspekciją, niekas nenori padėti. Buvo iš kažkurios institucijos atėję, į statybvietę užsuko, o pas mane ne, bet juk aš rašiau prašymus", - guodėsi gyventojas.

Tuo tarpu Klaipėdos savivaldybės Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėja Lilija Misiulienė teigia, jog ši institucija prižiūri, ar statybos vyksta pagal projektą. Kitaip tariant, prižiūri tik tai, kas yra statybų teritorijoje, o kas už jos ribų - ne jų reikalas.

Kiemas pilnas smulkių putplasčio bei betono gabalėlių, kurių negalima išrinkti rankomis. Į baseiną taip pat prinešta plėvelės bei putplasčio gabalų. Gyventojas netgi detalųjį planą yra radęs savo kieme. Vyras piktinasi, nes bijo sugadinti žoliapjovę, kadangi šiukšlės įsipynusios į žoles.

Labiausiai klaipėdietį papiktino, kai savo kieme rado beveik visą gipso plokštę.

"Gerai, kad bent vartai yra, nes kitaip ta plokštė būtų ant mašinos ar namo atsidūrusi", - kalbėjo S. Antužis.

Gyventojas teigia, jog jei būtų uždėtas tinklas ties tvora, jis išvengtų visų šių nemalonumų.

Statybos darbus vykdančios bendrovės "Mitnija" projekto vadovas Audrius Petretis teigia, jog į visus pranešimus yra reaguojama, ir nemano, kad tinklas yra išeitis.

"Šis gyventojas piktybiškai mus terorizuoja. Tikrai nemanau, kad į kiemą galėjo atskristi gipso plokštė. O visa kita mes tvarkome: šluojame ir plauname gatves, netgi buvome pasiūlę surinkti šiukšles iš jo kiemo, bet šis žmogus neįsileido į privačią teritoriją ir paprašė, kad sumokėtumėme jam pinigų", - teigė projekto vadovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder