Stabdo savivaldybės ligoninių vadovų konkursus

Stabdo savivaldybės ligoninių vadovų konkursus

Tik vakar paskelbtas konkursas eiti Klaipėdos miesto vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigas jau atšaukiamas. Kol kas nebus skelbiami konkursai ir kitų miesto savivaldybei pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų vadovų kėdėms užimti.

Apie konkurso atšaukimą "Vakarų ekspresą" informavo Klaipėdos savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė.

Ji paaiškino, kad kol kas nebus skelbiami ir Klaipėdos universitetinės bei Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausiųjų gydytojų konkursai. Pasak vedėjos, savivaldybei pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų vadovų konkursai stabdomi dėl to, jog gegužę Seime numatoma svarstyti Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymą. Manoma, jog gali būti įstatymo pataisų dėl viešojo konkurso skelbimo procedūrų.

"Konkursas tikrai bus skelbiamas, palauksime, gal bus procedūrinių pasikeitimų, laiko iki liepos 1 dienos dar turime pakankamai", - sakė J. Grigaitienė.

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą sveikatos priežiūros įstaigos vadovai į darbą priimami viešo konkurso būdu penkeriems metams, o daugiau nei dešimt metų dirbantys vadovai ilgiausiai gali dirbti tik iki šių metų liepos 1 dienos.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) paskelbtas viešasis konkursas jai pavaldžioms įstaigoms, anot ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Giedrės Maksimaitytės, vyksta sklandžiai, pretendentų dokumentai bus priimami iki balandžio 29 d.

Pasak G. Maksimaitytės, su konkurso laimėtoju bus sudaroma terminuota 5 metų darbo sutartis. Pretendentai į gydymo įstaigos vadovus privalo atitikti ne tik bendruosius kvalifikacinius reikalavimus, nustatančius patirties ir išsilavinimo kriterijus, bet ir pateikti savo, kaip įstaigos vadovo, 5 metų veiklos programą. Uostamiestyje SAM pavaldžios yra Respublikinė Klaipėdos ir Jūrininkų ligoninės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder