Sportininkų sveikata rūpinsis naujame pastate

Sportininkų sveikata rūpinsis naujame pastate

Prasidėję naujojo Klaipėdos sporto medicinos centro pastato statybos darbai džiugina ir uostamiesčio sportininkus, ir šios įstaigos medikus. Ilgus metus avarinės būklės pastate glaudęsi sporto medicinos darbuotojai 2014-ųjų pradžioje galės persikelti į erdvias ir modernias patalpas.

Daugelį kalbėta apie apgailėtiną dabartinio Klaipėdos sporto medicinos centro pastato, esančio Pievų Tako g. 4, būklę, tačiau vis neatsirasdavo tinkamų sprendimų šiai problemai spręsti.

Šioje įstaigoje dirbantys medikai ne kartą yra viešai užsiminę apie pavojingas darbo sąlygas avarinės būklės pastate, kur ne tik stogo konstrukcijos supuvusios, bet ir grindys linguoja.

Kūno kultūros ir sporto departamentas, kuriam likvidavus apskritis ir buvo perduotas šis centras, atsižvelgė į situacijos rimtumą ir skyrė lėšų iš valstybės investicijų programos naujam pastatui statyti.

Pasak Klaipėdos sporto medicinos centro direktorės Sigitos Kibildienės, naujo pastato statybos atsieis kone 4 milijonus litų.

Naujas 900 kvadratinių metrų statinys dygsta Šilutės pl. 4A.

"Tų statybų mes laukėme gal 30 metų. Visi darbai vyksta pagal planą, tad tikimės, kad iki šių metų pabaigos statybos bus baigtos ir kitų metų pradžioje jau galėsime įsikelti į naujas, modernias patalpas. Darbuotojams pagerės darbo sąlygos, o sportininkams irgi bus kur kas maloniau ir patogiau, nes naujose patalpose bus persirengimo kambariai, dušai, ko čia neturime. Taip pat bus daugiau kabinetų, moderni kineziterapijos salė, prasiplės paslaugų spektras", - džiaugėsi pagerėsiančia situacija S. Kibildienė.

Koks likimas laukia Pievų Tako gatvėje esančio pastato, kai iš jo išsikraustys sporto medikai, direktorė negalėjo atsakyti.

"Tas pastatas priklauso Kūno kultūros ir sporto departamentui. Gal jį atiduos Turto fondui?" - svarstė vadovė.

Informacija

Klaipėdos sporto medicinos centras - valstybės asmens sveikatos priežiūros įstaiga, kurios paskirtis - teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas sportininkams ir sportuotojams. Centre lankosi ir pradedantys sportuoti vaikai, ir patyrę sportininkai, garsinantys Lietuvą olimpiadose, tarptautinėse varžybose.

Pirmasis Klaipėdos sporto medicinos centras įsteigtas 1951 m. ir vadinosi Klaipėdos srities gydomosios fizkultūros dispanseriu. Įstaiga buvo įkurta siekiant rūpintis sportuojančių asmenų sveikata. Nuo 1993 m. įstaiga vadinasi Klaipėdos sporto medicinos centru.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder