Sportininkų gatvėje - pavyzdys iš Suomijos

Sportininkų gatvėje - pavyzdys iš Suomijos

Jau kelias dienas nauju pusiau požeminiu konteineriu gali naudotis Sportininkų gatvės gyventojai. Tai jau ketvirtasis tokio tipo statinys Klaipėdoje.

Jo aikštelė įrengta greta Sportininkų gatvės 21-ojo namo.

Nuo anksčiau įrengtų konteinerių šis skiriasi savo forma, talpa, išvaizda ir kaina. Apvalus koneteineris yra pagamintas iš pilkos spalvos plastiko, jį puošia medinė apdaila, o į specialų maišą telpa 3 kub. m šiukšlių.

Parodomojo valymo metu konteinerį ištuštino vienas darbuotojas.

"Šiuos konteinerius gamina suomių kompanija SILO, jie daugiausiai yra naudojami Skandinavijos šalyse, o Lietuvoje kol kas pastatyti tik keli - Kaune bei Vilniuje. Konteineris yra skirtas komunalinėms atliekoms, bet yra gaminami ir specialūs, skirti rūšiavimui. Jie gali būti didesni - 5 kubinių metrų talpos. Apdaila taip pat gali būti keičiama derinant ją prie aplinkos. Dėl medžiagų, iš kurių jie gaminami, tokio tipo konteineriai už kitus yra 10-15 procentų pigesni", - naujovę charakterizavo miestui ją siūlančios bendrovės "Ekonovus" vykdantysis direktorius Raimundas Čigas.

Sportininkų gatvėje pastatytu konteineriu aplinkiniai gyventojai gali naudotis nuo penktadienio. Keli sutikti žmonės pirmiausia įvertino jo estetinę išvaizdą ir teigė, kad šis statinys yra tikrai gražesnis už senuosius.

Gyventojų nuomonė bus vienas iš pagrindinių kriterijų miesto valdžiai apsisprendžiant, kurio tipo konteineriai bus pasirinkti. Iš viso Klaipėdoje žadama įrengti 9 bandomuosius konteinerius, visus jų pranašumus ir trūkumus tikimasi išsiaiškinti per metus.

Po to prie požeminių konteinerių sistemos bus pereinama palaipsniui.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder