Smirdžius bandys užklupti netikėtai

Smirdžius bandys užklupti netikėtai

Klaipėdos savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos bei Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai vis nenutylant diskusijoms apie pietinėje dalyje gyvenančius miestelėnus kankinančius nemalonius kvapus nutarė, jog kvapus galimai skleidžiančias įmones reikėtų tikrinti netikėtai. Nutarta siūlyti savivaldybės administracijai rengti neplaninius patikrinimus vakarais ir savaitgaliais.

Tiek bendruomenės sveikatos taryba, tiek Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas ryžtingų veiksmų nutarė imtis po surengtų išvažiuojamųjų posėdžių, kurių metu buvo aplankytos įmonių, galimai skleidžiančių nemalonius kvapus, teritorijos.

Pabendravus su gyventojais išsiaiškinta, jog nemalonūs kvapai būna stipriausi ne darbo valandomis, o vakarais bei savaitgaliais. Todėl nutarta siūlyti savivaldybės administracijai patikrinimus rengti būtent tokiu metu. Taip pat siūloma apie patikrinimus įmonėms nepranešti ir bandyti jas užklupti netikėtai. Tokius patikrinimus siūloma rengti tris kartus per ateinantį pusmetį. Teigiama, jog vienas toks kvapų mėginių paėmimas ir išsiuntimas į laboratoriją tyrimui atsieitų pusantro tūkstančio litų.

Išvažiuojamųjų posėdžių metu nustatyta, jog stipriausius nemalonius kvapus skleidžia UAB "Klaipėdos kartonas" nuotekų valymo įrenginiai. Esą gretimais įsikūrę UAB "Klaipėdos vanduo" nuotekų valymo įrenginiai įrengti moderniai ir kvapų beveik neišskiria. Bendruomenės sveikatos tarybos ir komiteto nariai taip pat tikino, jog kaltė be reikalo suverčiama ir šalia esančiam Dumpių sąvartynui.

Siūloma UAB "Klaipėdos kartonas" ir UAB "Klaipėdos vanduo" atstovus pasikviesti į diskusiją bei pasiūlyti šioms dviems įmonėms suvienyti jėgas kovojant su nemaloniais kvapais. Esą "Klaipėdos vanduo" galėtų pagelbėti 15-20 metų senumo įrangą naudojančiam "Klaipėdos kartonui".

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder