Skuba likviduoti "Poilsio parką" stebina

Skuba likviduoti "Poilsio parką" stebina

Klaipėdos miesto tarybos kolegija jau apsisprendė dėl UAB "Poilsio parkas" likvidavimo, nors, visuomenininkų nuomone, pirmiausia reikėjo rasti parko valdymo modelį, o tuomet bendrovės likimas galbūt išsispręstų savaime.

Pasak savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės, bendrovė, kurios 97,9 proc. akcijų priklauso savivaldybei, o likusios - privatiems asmenims, jokios naudos neneša, jos nuostoliai didėja.

Per savo gyvavimo laikotarpį - nuo 1995-ųjų, kai valstybinio kultūros ir poilsio parko įmonė buvo perregistruota į uždarąją akcinę bendrovę - sukaupti 547 tūkst. 679 litai nuostolių. Tai sudaro apie pusę anuomet buvusio įstatinio kapitalo.

"Galime sulaukti, kad bus skelbiamas ne likvidavimas, o bankrotas", - kolegiją perspėjo A. Špučienė.

Poilsio ir pramogų parko veiklos bendrovė nevykdo jau dešimt metų, nes atrakcionai susidėvėjo, o jiems atnaujinti reikalingų nemažų lėšų nebuvo.

Pasak A. Špučienės, šiuo metu bendrovė nuolatines pajamas gauna tik iš turto nuomos - nuomojamas administracinis pastatas ir sandėliai, esantys Herkaus Manto gatvėje 83, o vasarą renginiams nuomojama ir vasaros koncertų estrada.

Atsižvelgiant į šiuos faktus bei tai, kad vasaros estrada esanti nekomercinis objektas, kuris turėtų priklausyti savivaldybei, anot A. Špučienės, tikslinga būtų bendrovę likviduoti - pagal įstatymus akcininkas turtą iš bendrovės gali atsiimti tik jį išpirkęs arba likvidavęs įmonę.

Tarybos kolegijos atstovai atkreipė dėmesį į tai, kad didžiausias rūpestis dabar yra likvidavus bendrovę išsaugoti nekilnojamąjį turtą. Pavyzdžiui, administracinės patalpos galėtų būti panaudotos tolesnei parko veiklai.

Tačiau apsisprendimas likviduoti UAB "Poilsio parkas", kuris netrukus turėtų tapti Tarybos sprendimo projektu, visuomenininkų netenkina.

"Ar buvo paklausta visuomenės nuomonės?" - kolegijos atstovų klausė visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" koordinatorė Jolanta Norkienė.

Anot jos, atgimstančiam parkui šiuo metu reikia rūpestingo šeimininko.

"Su parko atgimimu turėtų atgimti ir ši įmonė, kuri anksčiau administravo parką ir kurios balanse yra parkui priklausantis turtas. Pirma - rasti parko valdymo modelį, po to spręsti ar savaime išsispręstų ir įmonės - UAB "Poilsio parko" - likimas, - įsitikinusi J. Norkienė. - Dabar ieškomas parko valdymo modelis ir kartu skubama likviduoti UAB "Poilsio parką". Kodėl?"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder