Siūlomos lengvatos - kompresas negyvėliui

Siūlomos lengvatos - kompresas negyvėliui

Miesto centre ūkinę veiklą vykdantys verslininkai nuo kitų metų sausio 1-osios galės naudotis tokios pačiomis automobilių statymo rinkliavos lengvatomis, kaip ir gyventojai, nusprendė uostamiesčio savivaldybės Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas. Nekilnojamojo turto vienetą valdantys juridiniai asmenys arba raštišką sutartį turintys nuomininkai metinį leidimą vienam automobiliui galės įsigyti už 5 litus, o antrajam - už 250 litų.

Kol kas, pagal galiojančią tvarką, komercinis metinis leidimas raudonojoje zonoje kainuoja 2 400 Lt, o geltonojoje - 1 200 Lt.

Nors darbo grupė, kuriai pirmininkavo savivaldybės administracijos Mokesčių skyriaus vedėja Jolanta Uptienė, pasiūlė keturis variantus, tačiau komitetas buvo linkęs pritarti jau minėtajam.

J. Uptienė informavo, kad nei Registrų centras, nei Valstybinė mokesčių inspekcija nepateikė informacijos, kiek juridinių asmenų turi nekilnojamojo turto apmokestintose raudonojoje ir geltonojoje Klaipėdos miesto centro zonose.

Pagal Finansų ir ekonomikos komiteto pasiūlymą, leidimas bus suteikiamas tik patalpų savininkams arba jų nuomininkams.

Tiesa, ir šis pasiūlymas sulaukė socialdemokratės Lilijos Petraitienės ir konservatorės Zitos Šličytės kritikos. Politikių teigimu, net tokia, jų manymu, kosmetinė priemonė nesustabdys senamiesčio tuštėjimo.

"Po Naujųjų metų, kai įsigalios nauja automobilių statymo rinkliavos tvarka, senamiestyje padaugės tuščių patalpų. To proceso nesustabdys net šios lengvatos", - aiškino L. Petraitienė.

Vienas iš pasiūlymo apmokestinti ir kiemuose statomus automobilius autorių vicemeras Artūras Šulcas atkirto, kad tai bus puiki proga klaipėdiečiams įteisinti savo kiemų ribas ir juose automobilius laikyti be jokio mokesčio.

"Vilniuje tokia tvarka galioja jau seniai. Todėl į daugelį senamiesčio kiemų gali įvažiuoti tik tų namų gyventojai. Manau, kad ir klaipėdiečiai pasinaudos tokia galimybe. Juk visam miesto centrui yra suprojektuoti detalieji planai. Užtektų, kad nors vienas daugiabučio gyventojas nepatingėtų ir sutvarkytų reikiamus dokumentus", - aiškino A. Šulcas.

Jis pripažino, kad tai gali kainuoti ne vieną šimtą litų, tačiau tai esą būtų vienkartinis mokestis.

"Užtat vėliau už automobilių laikymą nuosavame kieme nebereikėtų mokėti nė cento", - sakė vicemeras.

Jis taip pat priminė, kad automobilių statymo rinkliava galioja tik nuo 8 valandos iki 18 valandos, o savaitgaliais ji nerenkama. Todėl jis suskubo nuraminti tuos, kurie būgštauja negalėsią atvažiuoti pas senamiestyje gyvenančius gimines ar artimus žmones savaitgaliais. Esą tomis dienomis už automobilių statymą mokėti nereikia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder