Siūlo siaurinti Tiltų gatvės važiuojamąją dalį

Siūlo siaurinti Tiltų gatvės važiuojamąją dalį

Šįryt, prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį, politikė Ramunė Staševičiūtė pasiūlė ieškoti efektyvesnių priemonių, kad Tiltų gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai nebeturėtų kęsti nuolatinio triukšmo, kuris kyla dėl grindiniu lekiančių transporto priemonių. Vienas iš siūlymų - susiaurinti važiuojamąją dalį.

Politikė ir architektė R. Staševičiūtė perskaitė viešą kreipimąsi į uostamiesčio policijos pareigūnus, kad šie informuotų vairuotojus, ypač viešojo transporto, jog Tiltų gatvėje greitis yra ribojamas iki 30 km. per valandą.

Pasak politikės, šio ribojimo daugelis vairuotojų visiškai nepaiso. Todėl Tiltų gatvėje gyvenantys žmonės priversti kentėti nuolatinę vibraciją ir triukšmą.

"Liūdniausia stebėti, kaip vėlyvu metu grindiniu pralekia tušti autobusai, keldami didžiulį triukšmą. Manau, kad naktiniai maršrutai turėtų būti nukreipti taip, kad aplenktų tiltų gatvę", - įsitikinusi R. Staševičiūtė.

Politikė pasiūlė dar vieną priemonę, kuri paskatintų vairuotojus sulėtinti greitį šioje gatvėje - susiaurinti važiuojamąją dalį iki 6 metrų, tuomet kiekvienai važiuojamajai juostai liktų po 3 metrus, o likusią gatvės dalį politikė siūlo atitverti dviratininkams.

"Juostą skirtą dviratininkams būtina atskirti, kad ir vazonais užsodintais gėlėmis", - sprendimą siūlė architektė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder