Šilutiškius erzina žiemą neužšalantys “takai”

Šilutiškius erzina žiemą neužšalantys “takai”

Šilutėje centralizuotai tiekiamos šilumos nuostoliai perdavimo trasose siekia 20–23 procentus. Tačiau norint juos sumažinti bent perpus, reikėtų investuoti dar per 20 milijonų litų vamzdynams atnaujinti, tvirtina Šilutės šilumos tinklų bendrovės direktorius Algis Šaulys.

Šilutiškiams pikta, kad mokėdami už savo butų šildymą, jie turi padengti ir senose nekokybiškai įrengtose trasose patiriamus centralizuotai tiekiamos šilumos nuostolius.

Kad tokių esama, akivaizdžiai matyti pažvelgus į žaliuojančius takelius, kurie dar ir šiandien vingiuoja tarp pusę metro siekiančių sniego pusnų.

Anot UAB “Šilutės šilumos tinklai” direktoriaus A. Šaulio, ši problema jam iki skausmo žinoma. Tačiau jo vadovaujama bendrovė esanti nepajėgi per trumpą laiką atnaujinti visų šilumos trasų.

Esą norint iki galo sutvarkyti pagrindinius šilumotiekio vamzdynus, – vien tik Šilutėje, Traksėdžiuose ir Juknaičiuose reikėtų pakeisti iki 25 kilometrų vamzdžių, – reikėtų investuoti daugiau kaip 20 milijonų litų. Tačiau šilumos nuostolių, A. Šaulio teigimu, vis tiek nepavyktų išvengti, – jie tik sumažėtų iki 10 – 11 proc.

Paklaustas, kokios įtakos tai turėtų centralizuotai tiekiamos šilumos kilovatvalandės kainai, A. Šaulys, nors ir labai nenoriai, bet vis dėlto prasitarė, kad atnaujinus visas šilumotiekio trasas šiluma atpigtų kokiais 5 – 10 proc.

A. Šaulio nuomone, gyventojai žymiai daugiau sutaupytų, jeigu apšiltintų savo namus, pro kurių “kiauras” sienas, langus ir stogus dabar išeina iki 50 proc. šilumos.

Pernai Šilutės mieste buvo paklota naujų šilumotiekio vamzdžių už 3,9 mln. litų. Dalį savo vamzdynų šilumos tiekėjai žada atnaujinti ir šiemet.

Šilutės centralizuotai tiekiamos šilumos kaina – 22,53 cento – mažesnė už šalies vidurkį. Gruodžio mėnesį pigiausiai šildėsi Utena (18,02 ct/kWh), brangiausiai – Prienai (31,46 ct/kWh).

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder