Šilutiškiai potvynio laukia ramiai

Šilutiškiai potvynio laukia ramiai

"Potvyniui mes visada esame pasiruošę. Jeigu jis bus, žinome, kaip su juo elgtis, visos institucijos turi savo užduotis. Dabar jo laukiame. Ledų sangrūda yra toliau, už Rusnės, vanduo pakilęs, bet kol kas situacija normali. Esame įpratę, bėdos nėra", - sako Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis.

Kai kurie kelių ruožai yra apsemti. Vandens gylis tose vietose 20-50 cm, o vienoje - 90 cm. Čia eismas ribojamas.

"Pas mus, Pakalnės kaime prie Pakalnės upės, kur yra netvarkingas pylimas, jau bėga vanduo per jį. Bet prie namų pavojaus nėra. Matau, jau sodas skęsta. Vakar daug vandens nebuvo, o šiandien dar niekur nebuvau išėjusi. Esu atsakingas asmuo, kad ir apsems, turiu sėdėti prie kompiuterio. Kai bus pertrauka, važiuosiu apsižiūrėti, bet bijau, kad neapsemtų kelių, nes mašinos iš namų neišsivarysiu", - sakė seniūnaitė Birutė Gustienė.

Pasak V. Pozingio, kol kas jokio pavojaus gyventojams nėra. Priklausomai nuo to, kaip keisis situacija, bus priimami ir atitinkami sprendimai gyventojų saugumui užtikrinti.

"Informacijos, kad vanduo veržtųsi pro kurį nors pylimą, neturiu. To neturėtų būti, nes dar nėra tiek vandens. Daugelis mūsų pylimų yra sutvarkyti. Kad pralaužtų pylimą, pas mus nuo Juknaičių atvažiuojant turėtų būti daug vandens. Kelias į Uostadvarį yra šiek tiek apsemtas. Tam yra paruoštas pylimas, kol kas jokių problemų nėra", - sakė Savivaldybės administracijos direktorius.

Pernai rugsėjį buvo atidaryta garsioji Rusnės estakada. Anot V. Pozingio, po ja dabar yra šiek tiek vandens, bet jeigu ne ji, kelias Šilutė-Rusnė, ko gero, jau būtų semiamas. Dabar tos problemos nėra, teritorija išvažiuojama. "Džiaugiamės, kad Vyriausybė per daugiau nei 20 metų tą problemą sugebėjo išspręsti", - jis.

Paklausta, ar estakada padeda, B. Gustienė atsakė: "Ką jūs, mes dabar laisvai važiuojame, o jeigu jos nebūtų, dabar jau būtų viskas, tikriausiai jau keltu būtų kėlę. Kelias į Šilutę sutvarkytas, esame laisvi ir laimingi. Dabar kelionė iki Šilutės trunka 7-10 minučių. Anksčiau ilgai kratydavomės, ten medžiai stovėdavo, keldavę baimę, duobių buvo. Ir kelias, ir pati estakada labai gerai. Bet pernai potvynio nebuvo, o kaip bus šiemet - pažiūrėsim."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder