Šilutės valdžia nori naujo sporto komplekso

Šilutės valdžia nori naujo sporto komplekso

Šilutės rajono savivaldybėje jau rimtai svarstoma galimybė išpirkti iš UAB „Kintai“ jai priklausančią buvusio sporto komplekso patalpų dalį Rusnės gatvėje ir statyti ten naują sporto kompleksą su baseinu.

Šių metų balandžio pradžioje UAB „Kintai“ pateikė Savivaldybei pasiūlymą pirkti jai priklausančią patalpų dalį Rusnės g. 8A, priešais ligoninę, už vieną litą. Tačiau su viena sąlyga – bendrovė 7 m. turi būti atleista nuo žemės ir nekilnojamojo turto mokesčių. „Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė str. „Verslo magija: kaip vieną litą paversti 190 tūkstančių“.

Panašu, kad Šilutės valdžiai šis pasiūlymas patiko, ir greičiausiai jau šį mėnesį Savivaldybės tarybai bus teikiamas svarstyti sprendimo projektas dėl UAB „Kintai“ priklausančių patalpų pirkimo.

Savivaldybės administracijos direktoriumi netrukus tapsiantis Ūkio skyriaus vedėjas Sigitas Šeputis šiandien patvirtino, kad svarstoma galimybė naujam sporto kompleksui reikalingas patalpas pirkti UAB „Kintai“ pasiūlytomis sąlygomis, tačiau nenustatant konkretaus termino, kiek metų šią bendrovę atleisti nuo žemės ir nekilnojamojo turto mokesčių. Esą pirmiausia būtų sudaryta komisija, kuri nuspręstų, kokia bendra pinigų suma palengvinti mokestinę naštą UAB „Kintai“. Po to jau Taryba kasmet turėtų priimti sprendimus atleisti bendrovę nuo Valstybinės mokesčių inspekcijos jai priskaičiuotų žemės ir nekilnojamojo turto mokesčių, kol bus visiškai atsiskaityta.

Galimybių pastatyti Rusnės gatvėje naują sporto kompleksą, S. Šepučio teigimu, yra. „Užsikabinta labai rimtai. Turime dideles galimybes gauti finansavimą, – teigė telefonu S. Šeputis. – Tačiau viskas priklausys nuo to, kaip patys dirbsime, kaip dirbs mūsų Seimo nariai“.

Savivaldybė jau yra pateikusi paraišką Kūno kultūros ir sporto departamentui dėl Šilutės miesto sporto komplekso su baseinu projektavimo ir statybos įtraukimo į valstybės investicijų programą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder