Šilutės valdžia atsigręžė į krašto paveldą

Šilutės valdžia atsigręžė į krašto paveldą

Artinantis Šilutės miesto 500 metų jubiliejui Šilutės valdžiai parūpo senosios miesto kapinaitės. Todėl savivaldybėje buvo surengtas pasitarimas, kuriame žmonės protingais veidais iš naujo svarstė, kaip jos turėtų būti sutvarkytos.

Šilutės meras Virgilijus Pozingis pareiškė, kad pats buvo nuvykęs į kapinaites (greičiausiai pirmą kartą per 8 metus, kai dirba savivaldybėje) ir tai, ką ten pamatė, jam labai nepatikę, – per daug medžių ir krūmų, kapavietės apleistos ir pan.

Nors seniūnija, anot mero, kapinaitėse kažką dirba, tačiau ten dar likę daug darbo. Todėl būtina nuspręsti, kaip šią amžinojo poilsio vietą sutvarkyti.

Senųjų miesto kapinaičių sutvarkymo projektas buvo parengtas prieš 20 metų. Tačiau V. Pozingiui iškilo klausimas, ar jis beatitinka šių dienų reikalavimus.

Kadangi per 20 metų dalis kapaviečių išnyko, tai Silvija Pocytė, istorikė iš Klaipėdos universiteto, siūlė iš pradžių iš naujo inventorizuoti išlikusias kapavietes ir tik po to tartis, kaip ką tvarkyti.

Anot S. Pocytės, pastaraisiais metais universitetas vykdo senųjų krašto kapinių inventorizavimo projektą, todėl kitąmet galėtų imtis ir Šilutės kapinaičių. Juolab kad kitų tokių istorinių miesto kapinaičių nerasi visame Klaipėdos krašte.

Buvo išsakyta ir daugiau nuomonių. Todėl pasitarimas kiek užsitęsė. Galiausiai buvo prieita prie nuomonės, kad kapinaitėse pirmiausia reikia atkurti alėjas, išpjauti nereikalingus krūmus ir medžių ūglius. Kitaip sakant, reikia tęsti ne kartą jau aptartus ir Šilutės gražinimo draugijos iniciatyva pradėtus darbus.

Miesto seniūnijai buvo pavesta kartu su Šilutės gražinimo draugija parengti kapinaičių tvarkymo planą ir paskaičiuoti, kiek tai kainuos.

Šilutės miesto senųjų kapinaičių sutvarkymas yra įtrauktas į pasirengimo Šilutės jubiliejui programą. 500 metų sukaktį Šilutė minės kitąmet.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder