Šilutės rajone -  bandymai papirkinėti rinkėjus

Šilutės rajone - bandymai papirkinėti rinkėjus

Trečiadienio rytą, 10.00 val. Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, savivaldybės patalpose, kur įrengta išankstinio balsavimo patalpa, atvyko balsuoti pilietis Z. J. su iš anksto pažymėtu rinkimų biuletenio pavyzdžiu. Piliečio teigimu, pažymėtą biuletenį jam davė iš matymo pažįstama moteris, pažadėjusi už balsavimą, pagal pažymėtą rinkimų biuletenį, po balsavimo sumokėti 20 litų. Taip paperkant pilietį sutrukdyta įgyvendinti savo teisę rinkti, taip trukdant pastarajam pasinaudoti rinkimų ir referendumo teise. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Taip pat Šilutės rajono savivaldybės, kur vyksta išankstinis balsavimas, kieme kurį laiką buvo stebimas neįprastas reiškinys: rinkėjai grupėmis lipo iš taksi automobilių…

10 val. 20 min. Tauragės aps. VPK Šilutės r. policijos komisariate gautas pranešimas, kad Šilutės r. už pinigus bus vežami balsuoti rinkėjai nurodytu automobiliu. Apie 15.00 val. buvo sulaikyta grupė asmenų, kurie gavo atlygį už tai, kad balsuotų už tam tikrą politinę partiją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

14 val. 22 min. Tauragės aps. VPK Šilutės r. policija gavo pranešimą, kad Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, užfiksuotas galimas rinkėjų papirkinėjimas. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.

Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

Daugiau galimų pažeidimų, anot Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardos komisijos pirmininko Raimondo Steponkaus, iki pietų nebuvo užfiksuota.

Tačiau pastabų iš šalies sulaukė pačios rinkimų komisijos ir politinių partijų deleguoti balsavimo stebėtojai: vienu metu rinkėjai į balsavimo kabinas ėjo po du tris, bet niekas nenorėjo to matyti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder