Šilutės piliečiai laimėjo dar vieną mūšį dėl Šyšos paupio medžių

Šilutės piliečiai laimėjo dar vieną mūšį dėl Šyšos paupio medžių

Daugiau nei mėnesį trunkantis ginčas tarp Šilutės miesto nevyriausybininkų ir rajono savivaldybės administracijos dėl Šyšos upės pakrantėse augančių medžių, regis, pasiekė atomazgą – rajono valdžia nusileido miestelėnų reikalavimui neliesti dalies paupio želdinių, kuriuos, ruošiantis iš ES fondų finansuojamam Šyšos upės vagos ir senvagės valymo antro etapo darbų projektui, buvo užsimota iškirsti.

Trečiadienį asociacija "Šilutės gražinimo draugija" kartu su Šyšos upės vagos ir senvagės valymo darbų techninį projektą rengiančios bendrovės "Nemuno deltos projektai" vadovu Vytautu Adamoniu, Šilutės rajono savivaldybės administracijos vyr. specialistu – gamtosaugininku Remigijum Rimkum ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vyr. specialistu Ričardu Bandza dar sykį apžiūrėjo paupio medžius ir atrinko kelias dešimtis brandžių lapuočių, kurių miestelėnai siūlo nekirsti, kad nebūtų pažeista ekosistema ir nenukentėtų kraštovaizdis.

Paisydami nevyriausybininkų nuomonės, projektuotojai žada atitinkamai pakoreguoti baigiamą rengti techninį projektą.

Pagal pirminį sumanymą Šyšos pakrantėse, upės atkarpoje nuo geležinkelio tilto per upę iki Šilutės miesto ribos ties sodų bendrija "Dobilas", ketinta iškirsti iš viso 500 medžių, visi jie paženklinti raudonos spalvos dažais.

Po šiandieninio pasivaikščiojimo Šyšos upės pakrantėmis Šilutės gražinimo draugijos nariai lengviau atsiduso – dalis paupio medžių bus išsaugota.

Tai jau ne pirmas kartas, kai miestelėnai gina savo paupio medžius nuo medkirčių pjūklų. Pernai vasarą jiems pavyko išsaugoti keliasdešimt brandžių lapuočių Šyšos upės vagos ir senvagės juosiamoje saloje, nors dėl informacijos stokos buvo susigriebta tik tada, kai pradėjo virsti medžiai.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder