Šilutės mero rinkimuose jau balsavo 900 šilutiškių

Šilutės mero rinkimuose jau balsavo 900 šilutiškių

Ketvirtadienį, antrąją balsavimo iš anksto dieną, pakartotiniuose Šilutės rajono mero rinkimuose savivaldybėje balsavo 445 rinkėjai.

Šią savaitę šilutiškiai sprendžia, kuriam iš dviejų kandidatų ketveriems metams patikėti savivaldybės vadovo pareigas - dabartiniam merui Vytautui Laurinaičiui iš partijos "Tvarka ir teisingumas" ar jo oponentui iš Lietuvos laisvės sąjungos Arvydui Jakui. Surinkę atitinkamai 28,71 proc. ir 16,57 proc. rinkėjų balsų, jie birželio 21-ąją pranoko kitus šešis kandidatus į merus.

Liepos 5-ąją, rinkimų dieną, balsuoti negalėsiantys Šilutės rajono rinkėjai pilietinę pareigą atlikti galėjo iš anksto, trečiadienį arba ketvirtadienį, savivaldybės pastate.

Ketvirtadienį savivaldybėje iš anksto balsavo 445 Šilutės rajono rinkėjai, o per dvi dienas - 801.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Šilutės rajono rinkėjų sąrašuose yra 38 806 asmenys.

Ketvirtadienį buvo antroji balsavimo specialiuose paštuose diena. Balsuojama specialiai rinkimams sudarytuose paštuose: bausmės vykdymo vietose, areštinėse, ligoninėse, gydymo įstaigose (išskyrus poliklinikas), socialinės globos įstaigose. Balsavimas specialiuose paštuose vyksta tris dienas ir baigsis penktadienį. Per dvi dienas balsavo 88 Šilutės rajono rinkėjai.

Tad per dvi dienas iš anksto savivaldybėje ir specialiuose paštuose jau balsavo 879 rinkėjai (2,27 proc.).

Penktadienį prasidėjo balsavimas namuose. Pagal Savivaldybių tarybų ir Seimo rinkimų įstatymus, tokia teisė suteikta tik neįgaliesiems, dėl ligos laikinai nedarbingiems ar 70 metų sukakusiems bei vyresniems rinkėjams. Namuose bus galima balsuoti taip pat ir šeštadienį.

Pakartotinai savo rajono savivaldybės tarybą šilutiškiai išrinko birželio 21 dieną.

Pakartotinių rinkimų Šilutės rajone prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 21 d. panaikino rinkimų šioje savivaldybėje rezultatus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder