Šilutėje prasidėjo ledonešis

Šilutėje prasidėjo ledonešis

Šilutėje, kur prasidėjo naujametis potvynis ir paskelbta ekstremali situacija, vandens lygis per parą padidėjo daugiau 35 centimetrus ir šiuo metu siekia per 80 cm. Ledai jau pajudėjo, tačiau ledo lytims kelią užkerta Kuršių marių žiotyse susidariusi ledų sangrūda.

Kaip Eltą informavo Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas, šiuo metu Šilutės rajone apsemta 24 kaimai, 66 sodybos, kuriose gyvena 175 žmonės, tačiau sodybose vandens nėra. Iš viso apsemta daugiau nei 15 tūkst. hektarų teritorijos ir 75 kilometrai kelių.

"Šiuo metu vyksta ledonešis Skirvytės, Atmatos upėse. Vandens lygis per parą ties Rusne pakilo 32 centimetrais, Panemunėje nuslūgo 7 centimetrais. Rusnės gyventojų lengvieji automobiliai per užtvindytą kelią Šilutė-Rusnė nekeliami, nes vandens gylis didesnis negu 80 cm. Tiktai nuslūgus vandeniui bus organizuotas kėlimas. Šiuo metu gyventojai keliami specialia transporto priemone, kuri įveikia daugiau nei metro vandens lygį", - sakė R. Renčeliauskas.

Anot jo, Kuršių marių žiotys yra užkimštos ir ledo lyčių iš upių nepriima.

"Dėl to truputį stabdomas tekėjimas. Laukiame geresnių orų. Jeigu tiktai pramuštų, ledas į Kuršių marias išeitų, viskas būtų tvarkoje", - kalbėjo Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas.

Pagėgių savivaldybėje, penktadienio 9 val. duomenimis, buvo apsemta 14,7 hektaro teritorijos, 89,86 km kelių. Apsemti 9 kaimai, 22 sodybos, kur gyvena 72 žmonės.

Į potvynio zoną šeštadienį vyks vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas. Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį sakė, kad jo vadovaujama Vyriausybė žada sugrįžti prie estakados kelyje Šilutė - Rusnė statybos klausimo, nes kasmet potvynis vietos gyventojams sukelia daug problemų.

"Dėl estakados statybos, manau, bus grįžtama prie to klausimo", - žurnalistams sakė jis.

Premjeras priminė, kad dar 2008 metais Susisiekimo ministerija ir Šilutės savivaldybės administracija pasirašė susitarimą dėl projekto parengimo ir jo finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų. Vėliau buvo numatyta, kad Susisiekimo ministerija iš Kelių priežiūros ir plėtros programų skirs pinigus to projekto įgyvendinimui.

"Aišku, po to darbai, matyt, nutrūko. Kiek žinau, projektas yra padarytas", - kalbėjo A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder