Šilutei kariuomenės pagalbos kol kas nereikia

Šilutei kariuomenės pagalbos kol kas nereikia

Šilutės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija (toliau Šilutės ESK) neplaniniame posėdyje šį trečiadienį, išanalizavusi padėtį potvynio zonoje, nusprendė, kad šiuo metu čia dar galima išsiversti savo jėgomis.

Šilutės ESK suteikė įgaliojimus Savivaldybės administracijos direktoriui Raimundui Ambrozaičiui kreiptis į kariuomenę dėl pagalbos potvynio zonoje be atskiro ESK sprendimo, kai to paprašys operacijų vadovas, Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – PGT) viršininkas Rimantas Mačijauskas.

„Mūsų PGT turi ratinę amfibiją, iš Valstybės rezervo jai papildomai skirtos 5 guminės valtys, gelbėjimo liemenių ir virvių, iš Klaipėdos gauta viena metalinė valtis. Todėl manome, kad su iškylančiais sunkumais potvynio zonoje kol kas galime patys išsiversti, – teigė telefonu Šilutės r. savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas. – Į kariuomenę kreipsimės nebent tuomet, jeigu potvynio apsemtame kelio iš Šilutės į Rusnę ruože vandens gylis šoktels per 1 metrą, ir mes su savo technika nebegalėsime nieko padaryti, arba jeigu mums nepasiekiamų apsemtų sodybų gyventojams prireiks skubios pagalbos“.

R. Renčeliauskas taip pat pranešė, kad šiandien, ketvirtadienį, priešpiet Šilutės PGT ratinė amfibija jau antrą kartą gabeno maisto prekes į Rusnės parduotuves.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, potvynio apsemtame kelio į Rusnę ruože vandens gylis šiandien po pietų laikėsi ties 60 cm žyma.

Vandens tekėjimą į Kuršių marias stabdo ledų sangrūdos Nemuno deltos upėse Atmatoje ir Skirvytėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder