Šilutei – 500: o dabar bus taip

Šilutei – 500: o dabar bus taip

Lietuvos kultūros sostinė turi puikią galimybę įrodyti visai šaliai, kad ji moka būti savarankiška ne tik sprendžiant kasdienius ūkinius – komunalinius klausimus, bet ir rengiantis paminėti savo 500 metų sukaktį.

Mat sutartis dėl jubiliejinės šventės organizavimo gegužės 28 d. su sostinėje registruota UAB "Concept events & media” šį trečiadienį buvo galutinai nutraukta, ir visi pasirengimo iškilmėms rūpesčiai gulė ant Šilutės pečių.

Tačiau, kaip sako lietuvių liaudies patarlė, nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

Gera yra jau vien tai, kad nelikus Šilutėje sostinės Kaziuko mugės organizatorių, visi iš anksto užsiregistravę amatininkai, prekybininkai ir kitų paslaugų teikėjai jubiliejinės šventės dieną, gegužės 28–ąją, greičiausiai bus iš viso atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose. Tuo tarpu sostinės renginių bendrovė už lauko prekybos vietas buvo pasišovusi nuplėšti net 2,5 karto didesnę kainą už rajono tarybos nustatytąją.

Tiesa, sprendimą dėl šios lengvatos dar turės priimti rajono taryba. Tačiau Šilutės rajono meras Virgilijus Pozingis nė neabejoja, kad kitaip ir nebus…

Ketvirtadienio rytą Šilutės rajono savivaldybės administracija jau buvo užregistravusi 190 amatininkų – jubiliejinės šventės dalyvių iš visos Lietuvos. Iš jų 60 – tautinio paveldo kūrėjai. Dalyvių registracija toliau tęsiama.

Ankstesnėse Šilutės miesto šventėse būdavo parduodama iki 100 leidimų prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose.

Dėl to, kad Šilutė atsisakė UAB "Concept events & media” paslaugų, jubiliejinės šventės programa neturėtų būti skurdesnė. Juolab kad mes neturime su kuo jos palyginti, – sostinės bendrovė savosios taip ir nesugebėjo laiku parengti.

Išankstinė jubiliejinės miesto šventės renginių programa buvo aptarta šį ketvirtadienį Šilutės rajono savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje.

Programa apima dvi dienas – gegužės 27 ir 28 d. Joje gausu ir tikrų kultūrinių renginių, ir popso su visų taip mėgstamais šventiniais fejerverkais. Žodžiu, šventėje bus visko, bet pigiau nei būtų buvę su vilniečiais.

Išsami renginių programa bus baigta rengti artimiausiu metu.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder