Šilutė siaučia gimtadienio šventėje

Šilutė siaučia gimtadienio šventėje

Penktadienį startavę Šilutės 500-ojo gimtadienio renginiai šeštadienį įsisupo į dar didesnį siautulį. Nuo pat ankstyvo ryto startavę jubiliejaus renginiai į gatves išviliojo minias miestelėnų ir svečių.

Miestas buvo pasipuošęs ne tik vėliavomis ir kitokia šventine atributika, bet ir įspūdingomis gipsinėmis skulptūromis. Eidamas per Šilutę galėjai sutikti baltutėlį gipsinį ugniagesį, paštininką, įsimylėjėlių porelę, prie stalo sėdinčių vyrų būrelį ir kt.

Įvairiomis atrakcijomis viliojo Jaunimo gatvė. Čia vyko ne tik spalvingi pasirodymai ir koncertai, bet ir kitos mieto gimtadieniui skirtos pramogos - didžiuliuose permatomuose burbuluose šokančios merginos, aukštai įsitaisęs didžėjus, teatralų improvizacijos tiesiog gatvėje, na ir, žinoma, prekyba įvairiais rankdarbiais ir ne tik.

Senojo turgaus aikštėje ne tik skambėjo sveikinimai Šilutei, bet ir miesto bendruomenei buvo įteiktas Europos garbės ženklas. Čia pat įsikūrė ir penkių Lietuvos etnoregionų tautinio paveldo kūrėjų respublikinė sueiga "Turgus kitaip".

Visame mieste skambėjo dūdų, chorų, tautinė ir kitokia muzika, viliojo įvairios pramogos vaikams, sportinės rungtys, įvairių kolektyvų pasirodymai.

Šilutės jubiliejaus šventę vainikuoja vakarinis šventinis koncertas, kuriame - Egidijus Sipavičius, Inga Valinskienė, Asta Pylipaitė, "Patruliai", Merūnas ir kiti. Jaunimo gatvėje jaunesniuosius miesto gyventojus ir svečius nuo 19 val. linksmina "Saulės kliošas", Donatas Montvydas, "Biplan" ir kiti.

Kaip įprasta, jubiliejinę miesto šventę vainikuos įspūdingi fejerverkai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder