Šilutė kviečia į grandiozinį jubiliejų

Šilutė kviečia į grandiozinį jubiliejų

Šiandien prasidėję šiųmetės Lietuvos kultūros sostinės - Šilutės - 500-ojo gimtadienio renginiai ir šeštadienį kviečia įsisukti į linksmybių sūkurį, kuris prasidės ankstyvą rytą, o baigsis vėlų vakarą.

Nuo pat ryto miestas kvies į įvairias akcijas, muges, atrakcionų miestelius, parodas, gatvės vaidinimus ir kitokius renginius. 11 val. dar labiau linksmintis kvies orkestrų eisena centrine Lietuvininkų gatve. Net 5 Lietuvos miestų orkestrai kartu gros "Pamario maršą". Jį specialiai Šilutės jubiliejui sukūrė kraštietis, kompozitorius, aranžuotojas Kazys Daugėla.

11.30 val. Šilutės gyventojų ir svečių prie Hugo Šojaus dvaro lauks teatralizuota improvizacija "Miestas sveikinasi".

Vidurdienį startuos sveikinimų Šilutei valanda, miesto bendruomenei bus įteiktas Europos garbės ženklas.

Taip pat vidurdienį bus atidaryta improvizuota Jaunimo gatvė, kurioje iki pat 22 val. veiks kūrybinės dirbtuvės ir kitos įvairios atrakcijos.
Nuo 14 val. vyks penkių Lietuvos etnografinių regionų tautinio paveldo produktų kūrėjų sueigą "Turgus kitaip". Senojoje Turgaus aikštėje bus pristatomi regionai, vyks muzikinė programa.

Visą dieną visame mieste ne tik vyks nesuskaičiuojama galybė renginių ir atrakcijų, bet ir skambės įvairiausių stilių muzika - nuo pop- iki kantri, chorinės ar orkestrinės. 19 val. startuos vakarinis šventinis koncertas, kuriame pasirodys Lietuvos estrados žvaigždės "El Fuego", Egidijus Sipavičius, Ovidiju Vyšniauskas, Inga Valinskienė, Merūnas ir kiti. Tilžės gatvėje jaunimui koncertuos "Saulės kliošas", "Biplan", atlikėjas Donatas Montvydas, DJ ir muzikantų komanda "Sound's Engineers" su vokaliste Natali.

Jubiliejų vainikuos šventiniai fejerverkai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder