Sienų terliotojus gelbsti tuščios kišenės

Sienų terliotojus gelbsti tuščios kišenės

Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai paragino daugiabučių administratorius suskubti kreiptis į policiją dėl vadinamųjų grafitininkų ištepliotų fasadų, kitaip teks mokėti baudas. Administratoriai atkerta, kad nėra galimybių iš sienų terliotojų išieškoti pinigų už padarytą žalą.

Jevgenijus Sakovskis, UAB „Vitės valdos“ direktorius, sutiko, kad kreiptis į policiją, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, būtina, tačiau tuo viskas ir baigiasi. Mat išieškoti pinigų iš sienų terliotojų – nėra galimybių.

„Mes suskaičiavome, kad išterliotiems mūsų administruojamų pastatams fasadams uždažyti reikės apie 40 tūkst. litų. Vargu ar tie piešėjai turės tokią sumą“, - abejojo J. Sakovskis.

Jam pritarė ir Daiva Gelžinienė, UAB „Klaipėdos bendrabutis“ direktoriaus pavaduotoja. Jos atstovaujama bendrovė taip pat patyrė keliasdešimt tūkstančių litų išlaidų, tačiau iš kaltininkų susigrąžinti pavyko vos 600 litų.

„Kas iš to, kad kreipiamės į policiją. Po to mus pasikviečia tyrėjai ir klausia, ar ką nors matei? Jei nėra liudininkų, byla nutraukiama“, - susitikime su savivaldybės atstovais kalbėjo D. Gelžinienė.

Nepaisant to, mero pavaduotojas Vytautas Čepas bei Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė ragino administratorius aktyviau bendradarbiauti su policija. Mat nuo gegužės mėnesio patys bus priversti mokėti baudas už apterliotas namų sienas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder