Šiemet gatvių ir kiemų užlopys mažiau

Šiemet gatvių ir kiemų užlopys mažiau

Padidėjus įkainiams ir sumažėjus finansavimui iš miesto biudžeto šiemet bus užlopyta kur kas mažiau duobių Klaipėdos gatvėse ir kiemuose. Tai konstatavusi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė siūlo pasekti Druskininkų pavyzdžiu ir iš viso nebešvaistyti lėšų gatvėms lopyti, nes tai visiškai neefektyvu.

"Reikėtų liautis švaistyti lėšas. Nes lopymas ir tėra lopymas - kone kiekvieną sezoną reikia tvarkyti tas pačias duobes. Pavyzdžiui, Druskininkuose gatvės visiškai nelopomos, o taupomos lėšos ir asfaltuojama iš naujo visa gatvė", - tokią siekiamybę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetui pasiūlė I. Šakalienė.

Visgi šiemet uostamiesčio gatvės bus tvarkomos pagal seną metodiką, o injekcijos bus kur kas kuklesnės nei pernai.

"Deja, įkainiai, palyginti su praėjusiais metais, labai išaugo - nuo 25 iki 75 procentų, todėl akivaizdu, kad šiemet darbų bus padaryta mažiau", - apgailestavo I. Šakalienė.

Pasak jos, pernai iš viso buvo suremontuota 23,7 tūkst. kv. metrų gatvių dangos, o šiemet, planuojama, šis skaičius sieks tik 13 tūkst.

"Asfaltavimo šaltu asfaltu įkainiai gerokai išaugo. Jei pernai reikėjo mokėti apie 72 Lt už kvadratinį metrą, dabar - jau nuo 86 iki 155 Lt", - pastebėjo Miesto tvarkymo skyriaus vadovė.

Jos teigimu, taupant lėšas dabar šaltu asfaltu lopomos tik avarinės duobės, kurių gylis - ne mažiau 5 cm.

Valdininkės duomenimis, pernai iš miesto biudžeto kiemams remontuoti buvo skirta 150 tūkst. litų, o šiemet mažiau - 130 tūkst. litų. Taigi, akivaizdu, kad ir kiemų šiemet bus užlopyta mažiau.

"Daugelio kiemų būklė yra tragiška. Realiai darbų vertė turėtų siekti net 2 milijonus litų", - pastebėjo I. Šakalienė.

Be kita ko, ji priminė, jog gatvių tvarkymo darbus atliekantiems rangovams už nekokybiškai arba laiku neatliktus darbus yra numatytos baudos iki 500 litų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder