Ji turi būti išvirta ne anksčiau kaip 14 val. ir ne vėliau kaip 15 val. Čempionate gali dalyvauti tik ta komanda, kuri verda ne mažesnį nei 30 litrų talpos katilą žuvienės. Pagal tradiciją, pateikus katiliuką vertinimo komisijai, visa kita žuvienė privalo būti išdalinta žiūrovams. Pernai jie suvalgė daugiau nei dvi tonas žuvienės. Šiemet yra nupirkta 8 tūkst. indų. 15 skirtingą išsilavinimą turinčių žmonių komisija žuvienę vertina užsidariusi laive ir nežinodama, kuri yra kieno žuvienė, rašo "Vakarų ekspresas".
Virėjui nugalėtojui kaip Šilutės mero dovana įteikiamas Kintų Vydūno kultūros centro menininko Romo Tarvydo sukurtas unikalus žiedas. Žuvienės virimo čempionu Šilutėje galima tapti tik vieną kartą gyvenime.
Pasak šio čempionato sumanytojo Mariaus Budraičio, ateityje komisijos nariai bus vien tik žieduotieji, jie spręs, ką įsileisti į savo ratą.
Pirmame čempionate, vykusiame 2009 metais, dalyvavo tik 5 komandos, antrajame - 12, trečiajame, kuris tapo respublikiniu - 26, ketvirtajame - 29, o pernai - net 46, iš jų 17 buvo ne iš šito krašto. Šiemet tikimasi sulaukti ne mažiau komandų nei pernai. Praėjusį ketvirtadienį jau buvo užsiregistravusios 22 komandos, tarp jų 14 - naujokės. Klaipėdos krašto atstovai gana vangiai dalyvauja šiuose čempionatuose, tad šilutiškiai pradeda abejoti, ar klaipėdiečiai apskritai moka virti žuvienę, rašo "Vakarų ekspresas".
Rašyti komentarą