Šeštadienį Klaipėdoje - Spalvoto meduolio diena

Šeštadienį Klaipėdoje - Spalvoto meduolio diena

Likus mėnesiui iki Kalėdų, lapkričio 26-ąją, šeštadienį, organizuojama šventė šeimai – Spalvoto meduolio diena.

Pernai meduoliais nemokamai vaišinosi ir juos margino spalvotomis glazūromis vilniečiai, šiemet šventė gerokai išplėtė ribas – net 16 kepyklėlių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje šeštadienį nuo 10 iki 18 val. laukia visų, norinčių patirtį smagų nuotykį ir dovanoti šventę kitiems.

Akcijos sumanytoja, VšĮ „Gerų minčių magijos projektai“ agentūros vadovė Violeta Masteikienė, atskleidžia pagrindinę idėją: „Spalvoto Meduolio dieną jaukių kepyklėlių lankytojai galės nemokamai vaišintis kalėdiniais meduoliais, ir kurti originalias dovanas. Spalvoti meduoliai bus suverti į Advento kalendorius ir padovanoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos vaikų globos namų auklėtiniams. Komisijos atrinkti gražiausi meduoliai keliaus į Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę Rotušėje.“

Daugiau nei 30 savanorių padės svečiams mėgautis marginimu.

Kepyklėlėse kaip ir pernai lankytojai sutiks nemažai geriems darbams neabejingų garsių žmonių su šeimomis. Šventėje ketina dalyvauti žinomi aktoriai, muzikantai, sportininkai, dailininkai, fotografai.

„Turime patirties, ir esame tikri, kad žmonės išgirs mūsų siųstą žinią ir supras pagrindinę mintį, – sako idėjos autorė Violeta Masteikienė. – Pernai šiek tiek būgštavome, kad galim mažai surinkti dovanų. Tačiau mūsų nuogąstavimai nepasitvirtino. Visos kepyklėlės susilaukė išskirtinio dėmesio. Pradėję nuo vieno staliuko, margintojai palengva okupuodavo vis daugiau erdvės. Štai į kelias senamiestye esančias nedidukes kepyklėles vakarop net nebuvo įmanoma įeiti – veiksmas vyko ant prekystalio, ant stalų, palangių. Visur džiovyklės linko nuo dovanotų meduolių svorio. Net per 1500 dailiai išmargintų meduolių buvo suverti ir padovanoti 3-tiems Vilniaus vaikų globos namams. Labai norėjome, kad šventė taptų tradicinė, todėl esame labai laimingi, kad idėja sklinda po Lietuvą ir dar daugiau vaikų lauks Kalėdų su viltimi“.

Šiemet ir vėl kursime Kalėdinį stebuklą kartu! Prisijunkite ir pakvieskite draugus.

Šventė Klaipėdoje vyks:

Crustum Akropolis Klaipėda, Taikos pr. 61;

Friedricho pasažas, Tiltų g. 26 A;

Mėmelio bandelės, Liepojos g. 12;

Prokuls, H.Manto g.7/M.Mazvydo al.2.

Daugiau informacijos: www.meduoliodiena.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder