Savivaldybės biurokratų aparatas pūsis

Savivaldybės biurokratų aparatas pūsis

Uostamiesčio savivaldybės administracija išleido šimtus tūkstančių litų siekiant optimizuoti veiklą, klerkų sumažėjo apie 10 proc., tačiau dabar vėl prašoma leisti įsteigti naujus 8 etatus.

Pirmadienį miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė tokiam sprendimui. Juo, jei Taryba pritars, nuo 2011 m. sausio 1 d. bus nustatytas didžiausias leistinas valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybių skaičius - 373,5 (vietoje 365,5).

Įdomu tai, kad prieš mėnesį savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyrius prašė leisti įsteigti 4 papildomus etatus, o dabar apetitas tik išaugo.

4 darbuotojų reikia savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje, kadangi vis besitęsiant ekonominiam sunkmečiui ženkliai padaugėjo besikreipiančių interesantų dėl pašalpų.

"Jei lygintume pernai metų rezultatus, tai įvertinus šių metų 10 mėnesių padėtį besikreipiančių padaugėjo net 12 tūkst. Eilės tokios, kad registruojamasi kovo mėnesiui", - dėstė Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Artūras Žičkus.

Teigiama, kad ženkliai padidėjo skaičius pareiškėjų, kurie kreipiasi dėl socialinės paramos mokiniams. 2009 m. dėl paramos mokiniams kreipėsi 4 238 žmonės, 2010 m. lapkričio mėn. duomenimis - 4 676 pareiškėjai.

Vykdant savivaldybėje reorganizaciją, nuo 2010 m. balandžio 1 dienos Socialinės paramos skyriuje buvo panaikinti 4 vyriausiųjų specialistų etatai. Valdininkų teigimu, dėl minėtų priežasčių darbuotojų krūviai ženkliai padidėjo bei susidarė socialinių išmokų gavėjų eilės. Asmenims, besikreipiantiems į Socialinės paramos skyrių be išankstinės registracijos tenka laukti eilėse po 3, 4 ar net 5 valandas.

Finansų ir ekonomikos komiteto narė Alina Velykienė viešai net teigė, jog turi duomenų, kad savivaldybės valdininkams neva duodami 50 Lt kyšiai, norint kuo greičiau užsiregistruoti Socialinės paramos skyriuje. Minėto komiteto pirmininkas Alfonsas Bargaila primygtinai prašė įrašyti tokius mestus kaltinimus posėdžio protokole ir kreiptis į atitinkamas struktūras dėl galimos korupcijos.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus teigimu, pinigus keturiems naujiems minėto skyriaus darbuotojų etatams skirs valstybė, nes dalis lėšų, gautų socialinėms išmokoms, gali būti panaudotos algoms mokėti.

Vieno papildomo etato reikia Urbanistinės plėtros departamento Žemėtvarkos skyriuje - esą pasikeitus Žemės įstatymui reikia žmogaus vykdyti valstybės perduotas funkcijas.

Papildomą etatą prašoma skirti ir administracijos Projektų skyriuje, nes administruojant, rengiant įvairius projektus struktūrinei Europos Sąjungos paramai gauti neužtenka žmogiškųjų resursų. Esą su 50 projektų dabar dirba tik 6 specialistai, o kitais metais projektų padaugės dar 20-čia.

Dėl panašios priežasties dar vieno darbuotojo reikia ir savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriuje. Esą po įvykusius reorganizacijos šiam skyriui buvo priskirta labai daug papildomų darbų, kuriems atlikti buvo paskirti du papildomi žmonės. Toks darbuotojų skaičius neva akivaizdžiai per mažas, be to, per paskutinius metus ženkliai išaugo viešųjų pirkimų skaičius. Pernai buvo suplanuota apie 170 pirkimų, o šiemet vien suplanuotų pirkimų - virš 250 ir dar apie 30, kurie buvo papildomai įtraukti į pirkimų planą.

Alkanas etatų ir Finansų bei turto departamentas: jo vadovybė taip pat nori vieno papildomo etato finansų valdymo ir buhalterinės apskaitos sistemos diegimo ir įgyvendinimo proceso organizavimui.

Steigiamos 4 valstybės tarnautojų pareigybės būtų nuo 9 iki 12 kategorijos. Valstybės tarnautojo A lygio 9 kategorijos pareigybės pareiginė mėnesinė alga - 2 070 Lt, A lygio 10 kategorijos - 2 160 Lt., A lygio 11 kategorijos - 2 325, A lygio 12 kategorijos - 2 540 Lt. Socialinės paramos skyriuje būtų steigiamos 4 darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį, pareigybės, kurių atlyginimai būtų finansuojami iš valstybės biudžeto lėšų.

Skaičiuojama, kad 8 naujų valdininkų algoms per metus reikėtų apie 200 tūkst. litų be mokesčių "Sodrai".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder