Savivaldybės administracijai - 12 naujokų

Savivaldybės administracijai - 12 naujokų

Uostamiesčio valdininkų gretas netrukus papildys dar dvylika žmonių. Klaipėdos miesto taryba pritarė tokiam savivaldybės administracijos darbuotojų būrio gausinimui, bet pridėjo savo sąlygą - visus naujokus, išskyrus vieną, priimti pagal terminuotas sutartis.

Septyni nauji etatai steigiami Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniams reikalams. Tarybos sprendimo projekte priimti šiuos žmones jau iš anksto buvo numatyta apibrėžtam laikotarpiui. Projekto vadovas dirbs nuo vasario 15 dienos iki gruodžio 1-osios, kiti šeši - nuo kovo 15 d. iki rugsėjo 15 d.

Nuo vasario 15 dienos bus steigiami ir dar 5 etatai: viena pareigybė reikalinga papildomoms funkcijoms, nustatytoms Žemės įstatyme, įgyvendinti, o dar keturios - Socialinės paramos skyriui.

Poreikis priimti papildomai žmonių į Socialinės paramos skyrių grindžiamas stipriai išaugusiu besikreipiančiųjų skaičiumi ir dėl to padidėjusiomis eilėmis, sudarančiomis netgi prielaidas korupcijai.

Į Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrį 2009 metais dėl socialinių išmokų, kompensacijų už šildymą, karštą bei šaltą vandenį kreipėsi 21 tūkst. 625 pareiškėjai, o pernai per 10 mėnesių - jau 33 tūkst. 881. Taip pat išaugo skaičius žmonių, kurie kreipiasi dėl socialinės paramos mokiniams. 2009 metais jų buvo 4 tūkst. 238, o pernai lapkritį - 4 tūkst. 676.

Tarybos nariai sutiko, jog minėtos pareigybės esančios reikalingos, tačiau svarstant šį klausimą posėdžių salėje nuskambėjo pasiūlymas papildomus žmones Socialiniame skyriuje taip pat priimti pagal terminuotas darbo sutartis, nes besikreipiančiųjų skaičius yra išaugęs laikinai. Sprendimo projektas buvo papildytas punktu, numatančiu, jog keturi šie darbuotojai plušės iki 2013 metų sausio 1 dienos.

Terminuota nebus vienintelio naujo Žemėtvarkos skyriaus darbuotojo sutartis.

Iš savivaldybės biudžeto bus mokami atlyginimai septyniems darbuotojams, organizuosiantiems krepšinio čempionatą - jų algos sieks apie 2 tūkst. litų per mėnesį (neatskaičius mokesčių). Socialinės paramos skyriaus keturios pareigybės bus finansuojamos iš valstybės biudžeto, žmonių atlyginimai taip pat sieks apie 2 tūkst. litų per mėnesį.

Valstybės tarnautojo - steigiama 1 pareigybė - alga siektų 2160 - 2325 Lt.

Šiuo metu, iki pajėgų papildymo, uostamiesčio savivaldybės administracijoje yra nustatytas 365,5 valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis bei gaunančių darbo užmokestį iš savivaldybės biudžeto, didžiausias leistinas pareigybių skaičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder