Savivaldybėje planuojami 9 nauji etatai

Savivaldybėje planuojami 9 nauji etatai

Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė Viešosios tvarkos užtikrinimo ir teisės aktų pažeidimų prevencijos 2012-2014 metų programai. Įgyvendinant programą ketinama sukurti 8 naujas darbo vietas. Dar vieną etatą planuojama įsteigti Urbanistinės plėtros departamente.

Šiuo metu Viešosios tvarkos skyriuje dirba dešimt žmonių. Pastiprinimo reikia, tam, kad pagaliau pavyktų įgyvendinti tikslą - dalyvauti užtikrinant viešąją tvarką, siekiant, kad Klaipėdos mieste būtų laikomasi valstybės ir savivaldybės institucijų nustatytų taisyklių. Be to, pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, nauji pajėgumai būtini, nes pažeidimų situacija uostamiestyje yra įtempta - nusižengimų, pavyzdžiui, automobilio statymo pažeidimų nemažėja, todėl protokolų išrašymai trunka 4-6 mėnesius.

Skyriaus specialistams užsiima praktiškai vien protokolų rašymais ir jų priežiūra bei vidiniais administracijos protokoliniais dalykais, todėl laiko nelieka kitų taisyklių, kurių yra net 13, priežiūrai.

Anot K. Vintilaitės, minėtos programos su 8 naujais etatais įgyvendinimui prireiktų apie 2,5 milijono litų. Tiesa, planuojama mažinti lėšas skiriamas mieste esančių vaizdo stebėjimo kamerų funkcijos įgyvendinimui. Esą taupant lėšas turėtų veikti tik tos, kurios yra labiausiai reikalingos, t.y., pavojingiausiose vietose.

Šiemet numatyta surinkti apie 991 tūkst. litų iš baudų už automobilių statymo tvarkos pažeidimus. Tačiau K. Vintilaitė buvo nusiteikusi optimistiškai ir prognozavo, jog su minėtais papildomų 8 žmonių pajėgomis būtų galima surinkti ir apie pusantro milijono.

Finansų ir ekonomikos komitetas šiai Viešosios tvarkos užtikrinimo ir teisės aktų pažeidimų prevencijos 2012-2014 metų programai pritarė. Taip automatiškai pritarta ir 8 naujų etatų savivaldybės administracijoje įsteigimui. Papildomai pritarta ir dar vienai pareigybei, kurios prireikė Urbanistinės plėtros departamentui. Kadangi du kartus buvo vykdytas bendrojo plano monitoringo paslaugos pirkimas, bet už numatytus 50 tūkst. litų to padaryti nepavyko, numatyta įsteigti šiai sričiai skirtą etatą. Esą tai atsieitų pigiau ir kainuotų apie 34 tūkst. litų per metus.

Tokiems sprendimams pritarus ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai, savivaldybės administracija pasipildytų 9 naujais etatais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder