Savivaldybei atiduos Liudviko Stulpino namą

Savivaldybei atiduos Liudviko Stulpino namą

Klaipėdos miesto savivaldybės turto komitete pritarta siūlymui perimti nekilnojamąjį turtą Sankryžos g. 7. Šis namas, kuriame gyveno ir dirbo pirmasis Klaipėdos uosto kapitonas Liudvikas Stulpinas, anksčiau patikėjimo teise valdytas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir dabar yra jai nebereikalingas, todėl siūloma jį iš valstybės perimti savivaldybei.

Namas sankryžos gatvėje Uosto direkcijai nebėra reikalingas, nes ši iki šiol naudotus pastatus ir patalpas ji perkėlė į įsigytą buvusį UAB "DFDS Lisco" pastatą J. Janonio gatvėje. L. Stulpino name buvo įsikūrusi Uosto kapitono tarnyba.

"Kadangi turtas priklauso valstybei, negalime jo parduoti. Pastatą Sankryžos gatvėje grąžinome Susisiekimo ministerijai, tačiau ir ji neturi kur jo dėti, todėl siūloma jį atiduoti uostamiesčio savivaldybei, nes kitu atveju pastatą tektų įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą ir parduoti. Savivaldybei šį pastatą perimti verta, nes jis yra tikrai geros būklės - suremontuotas, nauju stogų ir t.t.", - teigė Uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas.

L. Stulpino namo likimu dar pernai, vos paaiškėjus, jog šių patalpų Uosto direkcijai nebereikia, buvo susirūpinusi Jūrinės kultūros koordinacinė taryba. Taryba pasisakė už tai, kad L. Stulpino namas būtų perduotas savivaldybei, o jo funkcinė paskirtis būtų susijusi su jūrine kultūra. Buvo pasirodę ir konkrečių pasiūlymų - pastatą siūlyta paversti interaktyviu uosto technologijų muziejumi, kuriame būtų išradingais būdais supažindinama su uosto veikla ar įkurdinti čia jūrinių tradicijų puoselėjimo namus, kuriame vyktų edukaciniai projektai ar įsikurtų pati Jūrinės kultūros koordinacinė taryba.

Beje, Uosto direkcija Klaipėdos savivaldybei iš valstybės perimti siūlo ir kitus nebereikalingus pastatus, pavyzdžiui, įsikūrusį Pilies g. 4. Šis pastatas, pasak E. Gentvilo, taip pat yra geros būklės. Čia įrengta naujai suremontuota sporto salė bei biurų patalpos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder