Savivaldybė neskuba ženklinti tarnybinių automobilių

Savivaldybė neskuba ženklinti tarnybinių automobilių

Prieš pusmetį du naujus "Honda Accord" automobilius įsigijusi uostamiesčio valdžia neskuba jų paženklinti specialiais lipdukais. "Vos tik nupirkome - liepiau paženklinti, keista, kad to dar nepadarė", - pričiuptas teisinosi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Beje, vienu tų automobilių naudojasi ir jis pats.

"Vakarų ekspreso" redakciją pasiekė informacija, kad Klaipėdos savivaldybės darbuotojai tarnybiniais automobiliais naudojasi toli gražu ne vien tarnybinėms reikmėms. Esą yra tekę matyti valdžios atstovus naujaisiais "Honda Accord" modeliais atvykstant trumpam ir į masažo saloną.

Vien tai, kad naujieji automobiliai niekaip nepaženklinti, kelia įtarimų, kad kažkam šitaip patogiau. Tačiau priremti prie sienos savivaldybės administracijos atstovai tikino, kad tai tik nesusipratimas, ir kaip visada pirštais rodė vieni į kitus bei teisinosi lėšų stygiumi. Nors kai kalbama vos apie kelis neužklijuotus lipdukus, tokie pasiteisinimai skamba itin keistai.

Žinia, savivaldybė išperkamosios nuomos būdu du visiškai naujus automobilius "Honda Accord" įsigijo praėjusių metų vasaros pabaigoje. Už juos per penkerius metus teks sumokėti 224 tūkst. litų.

"Seniai buvau nurodęs, kad reikia užklijuoti lipdukus ant naujų automobilių. Vos tik nupirkome, daviau nurodymą. Tuomet Ūkio skyriui vadovavo kita vadovė. Pamenu, dar tuomet ji teisinosi, kad nėra tam pinigų. Kodėl iki šiol taip ir neužklijuoti lipdukai? Nežinau, reikės pasidomėti", - situaciją komentavo V. Karmanovas.

Pasiteiravus, kas važinėja dviem naujaisiais automobiliais, jis priminė, kad vienas jų yra skirtas vicemerų Vytauto Čepo bei Artūro Šulco reikmėms, o kitas - savivaldybės administracijos vadovybei: direktorei Juditai Simonavičiūtei bei jos pavaduotojams - Alinai Velykienei bei pačiam V. Karmanovui. Tad priminus, kad per pusmetį buvo galima pastebėti, jog automobiliai neženklinti, V. Karmanovas nusuko kalbą kita linkme.

"Nepamenu, kada paskutinį kartą aš juo naudojausi, gal prieš dvi savaites... Šiaip tik formaliai sakoma, kad šiuo automobiliu naudojasi savivaldybės administracijos vadovybė, nes jais į tolimesnes komandiruotes vyksta bet kurių savivaldybės skyrių vadovai. Šiuo tarnybiniu automobiliu naudojamės tik tuomet, kai vykstame į darbinius susitikimus arba tvarkome darbo reikalus, asmeniniais reikalais tikrai nesivažinėjame. Į darbą aš atvykstu savo asmeniniu automobiliu", - tikino V. Karmanovas.

Visgi valdžios atstovas sutiko, kad klaidą reikėtų kuo skubiau ištaisyti.

"Klaipėdos savivaldybė buvo viena pirmųjų, paženklinusių tarnybinius automobilius, čia - paprasčiausias nesusipratimas", - tvirtino V. Karmanovas.

Tuo metu savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Rimantas Imbrus teigė iš viso nieko negirdėjęs apie būtinybę paženklinti šiuos du automobilius.

"Kadangi Ūkio skyrius yra pasikeitęs šimtu procentų, nebėra tų darbuotojų, kuriems buvo duoti tokie nurodymai, tad nieko apie tai negirdėjau", - aiškino nuo sausio 2 d. Ūkio skyriui vadovaujantis R. Imbrus.

V. Karmanovo duomenimis, Klaipėdos savivaldybei priklauso 5 lengvieji automobiliai - be jau minėtų dviejų "Honda" markės automobilių, dar yra du kiek senesni "Škoda" modeliai bei "Volvo" markės automobilis, kuriuo važinėja uostamiesčio meras. Taip pat savivaldybė turi ir mikroautobusą. Jis patikino, kad visi kiti automobiliai yra paženklinti.

Valdininkas negalėjo pasakyti, kiek kainuoja vieno automobilio ženklinimas.

"Nežinau, kiek kainuoja pagaminti tuos lipdukus. Matyt - nedaug", - svarstė V. Karmanovas.

Žinia, paprastai valdžios institucijos logotipas klijuojamas ant priekinių durelių iš abiejų pusių.

Prieš keletą metų Vyriausybė nutarė, kad visi valstybės įmonių ir viešųjų įstaigų automobiliai turi būti paženklinti logotipais, kad aiškiai matytųsi, kokiai įstaigai jie priklauso, ir būtų efektyviau kontroliuojama, kaip jais naudojamasi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder