Savaitgalio ledo pamokos žvejams tęsiasi

Savaitgalio ledo pamokos žvejams tęsiasi

Kovo 10d. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras koordinavo dar vieną žmonių gelbėjimo operaciją ant Kuršių marių ledo, kurios metu sėkmingai išgelbėti  5 asmenys.

Tai buvo trečia gelbėjimo operacija per kovo 10d. Viso per šią dieną išgelbėta 16 asmenų. Kovo 9 dieną išelbėtas dar 41 asmuo.Š.m. kovo 10d. 20.32 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš Bendrojo pagalbos centro (tel.112) gavo pranešimą, kad ties Nidos uosteliu dėl susidariusios apie 50 m pločio ledo properšos 3 žvejai negali grįžti į krantą.

Reaguojant į pranešimą žmonių gelbėjimui buvo pasitelktas Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) ekipažas su valtimi. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai taip pat buvo pasiruošę reikalui esant suteikti pagalbą.

21.09 val.Neringos PGT pareigūnai valtimi pargabeno į krantą 5 asmenis. Minėti asmenys buvo perduoti Neringos policijos komisariato ekipažui.

15 val. 51 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, jog Kuršių mariose, Šilutės rajono ribose, Rusnės salos priekrantėje ties Naikupės upelio žiotimis, ant marių ledo atsivėrė didelės properšos.

Žvejams, nutolusiems nuo kranto apie 1,5 km, buvo pavojinga grįžti į krantą.

Į įvykio vietą išvyko Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda.

Iš kito marių kranto ieškoti žvejų, išvyko ir Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Christina“.

Du žvejai, Šilutės rajono gyventojai, pusę šešių vakaro buvo saugiai nukelti nuo ledo ir atgabenti į krantą. Žvejams medikų pagalbos neprireikė.

Pamaryje šiuo metu yra 2 laipsniai šilumos, ledas tirpsta, paryčiais prasidėjo ir tęsiasi dulksna, lijundra.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder