"Saulėlydis gali būti labai ryškus"

"Saulėlydis gali būti labai ryškus"

Šeštadienį nuo pat vidurdienio Lietuvos pensininkų sąjungos "Bočiai" Klaipėdos skyrius, vienijantis 100 narių, atvykus bičiuliams iš kitų miestų šventė savo klubo 15-os metų gyvavimo sukaktį. Nors senjorai paprastai renkasi Žvejų rūmuose, šįkart prisiglaudė po svetingu Statybininkų mokyklos stogu.

"1996 metais "Bočiai įsikūrė Vilniuje, o po jų jie ėmė kurtis ir daugelyje kitų miestų. Pirmasis pirmininkas buvo Petras Leksius, vėliau - Vilius Mertinsas, o nuo 2005-ųjų metų vadovauju aš", - sakė Odeta Birutė Aleksandravičienė, pasitikusi svečius iš Tauragės, Kelmės, Šiaulių ir Šilalės. Dauguma jų buvo pasipuošė tautiniais arba savo dainų ir šokių ansamblio drabužiais. Iš to, kaip šiltai kalbėjosi ir glėbesčiavosi vieni su kitais, buvo matyti, kad dažnai susitinka.

" Prieš 15 metų mus subūrė kova su vienišumu. Išėję į pensiją dar žvalūs, smalsūs, gyvastingi žmonės neturi ką veikti, o kaimynų apkalbos susėdus ant suolelio - ne jiems, todėl labai nuobodu. Aš buvau pratusi kasdien bendrauti su ligoniais, nes dirbau gydytoja. Tarp keturių sienų buvau pasijutusi tiesiog siaubingai", - prisipažino "Bočių" lyderė ponia Odeta Birutė, dabar sveikuolišką gyvenimo būdą propaguojanti klubo nariams.

Per penkiolika metų senjorai apkeliavo gražiausias bei sakraliausias Lietuvos vietas: vienuolynus, Šiluvą, Orvido akmenų muziejų, Kryžių kalne. Išklausė aibės paskaitų įvairiomis mokslinėmis, meninėmis ir pilietinėmis temomis. Tebegyvuoja šokių būrelis, tik vyrai tingi lankyti repeticijas.

Užtat mišrus 30-ies žmonių choras sėkmingai koncertuoja mugėse, senelių ir vaikų globos namuose. Chorui vadovauja muzikantė, dainininkė Janina Žemaičiūnienė, kuri pati kuria dainų melodijas.

"Mes esame aktyvūs ir gyvename visavertį gyvenimą, nuo kurio stengiamės neatsilikti. Saulėlydis gali ir turi būti ryškus. Visai kitaip jaučiamės, kai toks didelis būrys artimais tapusių žmonių švenčiame savo gimtadienius ir kalendorines šventes. Tarp mūsų narių yra ir sutuoktinių porų, bet smagiausia, kad kai kurie susiporuoja, randa gyvenimo draugą būtent atėję į "Bočius", - sakė klubo pirmininkė Odeta Birutė Aleksandravičienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder