Saugų seniūnė nepanoro susitikti su lapyniškiais

Saugų seniūnė nepanoro susitikti su lapyniškiais

Ir vėl pas mus į redakciją atskubėjo Lapynų kaimo iš Saugų seniūnijos gyventojai. „Kažkada su „Šilokarčemos“ pagalba buvo sutvarkytas tiltas, įrengta stotelė vaikams, gal ir šį kartą padėsite. Kiek galime „šiferiu“ važiuoti?“, - sakė jie ir pakvietė atvykti į Lapynus.

Vykti atsisakė

Pirmiausia paskambinome Saugų seniūnei Daliai Rudienei ir pakvietėme drauge vykti susitikti su seniūnijos  gyventojais. „Net nežinau... Aš žinau – viena jų problema yra kelias, o mes šią savaitę jį greideriuosime. Jiems didžiausias skaudulys – kelias. Nieko  man daugiau nepasakys. Dėl to skambino  keli gyventojai. Jau sakiau jiems, kad kelias bus greideriuojamas šią savaitę. Žinote, žmonės galvoja tik apie save, jie nieko daugiau nemąsto. Mes negalime užsakyti greiderio tik Lapynams. Jei jį užsakome, greideriuojame visus seniūnijos kelius. Reikia tik išlaukti. Pernai norėjo stotelės vaikams, ji pastatyta. Apšvietimas padarytas. Šiaip socialinėmis problemomis, socialinės rizikos šeimomis yra rūpinamasi, pas juos važiuojame“, - kalbėjo pašnekovė telefonu. Ji teigė, kad keliams skirtos lėšos yra ribotos, o per metus kelias turi būti greideriuojamas keturis kartus. Seniūnė pažadėjo, kad kelias tikrai bus tvarkomas.Taigi, nuvykome į nurodytą vietą prie Lapynų parduotuvės be D. Rudienės.

Pamiršta rinkimų pažadus

Nors buvo darbo diena, tačiau į susitikimą atėjo būrys žmonių ir visi tikėjosi, kad su jais susitikti atvyks seniūnė. Lapyniškiai ramiai pasakojo apie savo problemas – nerėkė ir nešaukė. „Kai Dalia tapo mūsų seniūne, netrukus atvažiavo banguotu keliu, kurį visi vadina „šiferiu“. Po to greitai atvažiavo greideris ir kelias buvo sutvarkytas. Tikėjome, kad pagaliau turėsime seniūnę, kuri mumis rūpinsis. Klydome. Dabar vėl kamuoja tos pačios bėdos. Seniūnei rūpi tik kelionės. Ji dažnai neatsako į telefono skambučius, o paskui nebeperskambina.  Petreliuose gyvena keli gyventojai ir ten kelias yra asfaltuojams, o pas mus “, - dėstė gyventojai.

Seniūnaitė Daiva Mažutienė tvirtino, kad apie duobėtą kelią ne kartą kalbėta su seniūne, bet ši tik pasakė, jog lėšų nėra. Verslininkė Aldona Jankauskienė teigė, kad kelias į Lapynus greideriuojamas du kartus per metus – rudenį ir pavasarį. Tačiau, kai lietinga, jis vėl išplaunamas, pasidaro duobėtas.  „Mes tą kelią jau tvarkėme ir savo lėšomis. Kažkada kreipiausi  į rajono politiką. Tai po to jau kitą dieną atvažiavo greideris ir tvarkė kelią. Bet baigėsi rinkimai, baigėsi ir pažadai“, - sakė Ričardas.

Sudėtinga net su dviračiu važiuoti

Žmonės tikino, kad daugelis uždirba  mažus atlyginimus, o transporto priemonės, kuriomis važiuoja į darbą, nuolatos genda. Todėl remonto išlaidos kiekvieną mėnesį būna ne mažos. „Ir kaip gali sustabdyti emigraciją jei negali net kelio sutvarkyti, kad tas žmogus galėtų ramiai nuvažiuoti į savo darbą“, - išrėžė neprisistatęs vyriškis.

Besišnekučiuojant į parduotuvę atvažiavo vienos įmonės darbuotojas ir atvežė prekes. „Pažiūrėkite, kas darosi. Automobilyje visos prekės išsimėto, kol pasiekiu Lapynus. Ir taip visada“, - sakė vairuotojas.  Kelios moterys priminė, kad neseniai atvežęs alų vairuotojas  nervindamasis sakė, kad daugiau neveš, kadangi buteliai net sudužo nuo kratymo. Jos tvirtino, kad keliu ir dviračiu negali pavažiuoti.

Taigi, būtinai pasidomėsime, ar buvo sutvarkytas kelias Lapynuose. Jei to nebus padaryta, būtinai apie tai informuosime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder