Salantų seniūno kėdė jau užimta

Salantų seniūno kėdė jau užimta

Ilgiau nei tris mėnesius be seniūno gyvenantys Salantai netrukus turės naują vadovą, nors posto taip lengvai nenori atsisakyti senasis.

18 metų miesto seniūno pareigas ėjęs Kazimieras Galdikas buvo atleistas gegužės 14-ąją - tokį sprendimą Kretingos rajono savivaldybės administracija priėmė nustačiusi, kad jis padarė tarnybinį nusižengimą - viršijo savo įgaliojimus ir savavaliavo.

Tuo laikomas jo sprendimas centrinėje aikštėje ir parke iškirstus medžius atiduoti kirtimo darbus atlikusiai bendrovei. Žala miestui įvertinta ir pinigais - nuostoliai siekė per 40 tūkst. litų.

Tačiau K. Galdikas su atleidimu susitaikyti nė nemano. Šiuo metu Klaipėdos apygardos administraciniame teisme nagrinėjamas pareiškimas, kuriame K. Galdikas reikalauja panaikinti įsakymą, atleidžiantį jį iš pareigų, taip pat nori prisiteisti atlyginimą, negautą dėl priverstinių pravaikštų.

Kada šis teisminis procesas baigsis, spėlioti dar anksti, bet jo pabaigos Kretingos rajono valdžia nelaukia - naujas seniūnas jau išrinktas.

Konkursą laimėjo ir seniūne, kai bus užbaigtos visos privalomos konkurso procedūros, dirbti pradės Sigutė Jazbutienė. IKi šiol ji dirbo Kretingos savivaldybės įmonės "Kretingos komunalininkas" ekonomiste, įmonei laikinai vadovavo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder