Salantai turės naują seniūną

Salantai turės naują seniūną

Kol kas net ir Temidė nepadeda beveik du dešimtmečius Salantus prižiūrėjusiam Kazimierui Galdikui sutrukdyti Kretingos rajono valdžiai išrinkti naują miestelio seniūną. Tačiau vieną pralaimėjimą patyręs salantiškis karo kirvio užkasti neketina.

Konstatavęs, kad nėra jokių priežasčių, jog kuris nors asmuo negalėtų tapti Salantų miestelio seniūnu, teismas panaikino laikinąsias apsaugos priemones, sustabdžiusias Kretingos rajono savivaldybės paskelbtą viešąjį konkursą minėtoms pareigoms.

Šias priemones pritaikyti paprašė buvęs Salantų seniūnas K.Galdikas.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Virginijaus Domarko teigimu, po tokio palankaus teismo sprendimo konkurso procedūros bus tęsiamos toliau.

Jo nugalėtojas turėtų paaiškėti rugpjūčio mėnesio pradžioje. Iš viso konkurse dalyvauja septyni asmenys. Salantuose šeimininkauti nori penki vietos bei po vieną Palangos ir Telšių gyventoją.

K.Galdikas buvo vienas ilgiausiai dirbančių seniūnų. Iš net 18 metų eitų pareigų jį išprašė Kretingos rajono valdžia, apkaltinusi neteisėtu iškirstų parko medžių atidavimu privačiai bendrovei.

V.Domarkas Salantų miestelio seniūną oficialiai atleido šių metų gegužės 15 d. Įsakymą direktorius pasirašė atsižvelgdamas į specialiai sudarytos darbo grupės siūlymą. Šioji konstatavo, kad seniūnas padarė tarnybinį nusižengimą - viršijo savo įgaliojimus ir savavaliavo.

Į rajono valdžios nemalonę K.Galdikas pateko atliekant Salantų miestelio parko rekonstrukciją. Šį Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą laimėjo Salantų regioninis parkas.

Vykdant darbus buvo nukirsti 937 seni parko medžiai. Tačiau praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje nukirstos medienos pasigedo akylūs salantiškiai.

Kretingos rajono savivaldybės vadovai Salantų seniūnui buvo nurodę medieną atiduoti miestelio bendruomenės reikmėms, dalį jos skirti ir skurdžiau gyvenančioms šeimoms.

Rekonstruojant parką tinkamos panaudoti medienos susidarė 417 kub.m. Tačiau Salantų bendruomenei kliuvo tik mažoji jos dalis. Kiek daugiau nei 51 kub.m atiduoti Salantų gimnazijai, vietos ugniagesių komandai ir parapijai.

V.Domarko teigimu, likusį savivaldybės turtą seniūnas atidavė privačiai bendrovei - medžius kirtusiai „Svarunai“.

Suskaičiuota, kad taip K.Galdikas rajono savivaldybei padarė 41 399 litus ir 71 centą žalos. Šia suma įvertinta bendrovei atiduota mediena.

„Kad buvęs seniūnas kreipėsi į teismą, mūsų nenustebino. Kalbėdamas su manimi jis aiškiai pasakė, kad yra nekaltas ir jaučiasi nubaustas per griežtai. Mes bandėme su juo kalbėtis žmogiškai ir pasiūlėme kitą panašiai apmokamą darbą Salantuose. Tačiau bent kol kas daugiau vadovaujamasi ambicijomis, o ne sveika logika“, - apgailestavo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius V.Domarkas.

Jis neslėpė, kad sprendimui atleisti iš pareigų K.Galdiką įtakos turėjo ne tik minėtas faktas, bet ir labai padažnėję salantiškių nusiskundimai dėl seniūno neveiklumo.

Kretingos rajono savivaldybei su savo buvusiu darbuotoju dar teks pasibylinėti. Klaipėdos apygardos administraciniame teisme nagrinėjamas K.Galdiko prašymas panaikinti V.Domarko įsakymą ir grąžinti jį į buvusią darbo vietą.

Teismas savo verdiktą skelbs, kai jau bus išrinktas naujas Salantų seniūnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder