S. Skutulienės politinių įkapių siuvėjai daro pertrauką

S. Skutulienės politinių įkapių siuvėjai daro pertrauką

Šilutės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisija sprendimo priėmimą dėl Tarybos narės Stasės Skutulienės įgaliojimų nutraukimo anksčiau laiko atidėjo kitai savaitei.

Politines įkapes S. Skutulienei sukirpo buvę jos bendražygiai socialdemokratai. Pastarieji užsimanė atimti iš savo buvusios lyderės Tarybos nario mandatą už tai, kad ši praleido penkis iš eilės Tarybos posėdžius.

Su tokiu pareiškimu socdemų frakcija kreipėsi į merę Daivą Žebelienę ir Tarybą rugsėjo pabaigoje įvykusio posėdžio metu. Tarybos pirmininkė D. Žebelienė socialdemokratų pareiškimą savo ruožtu perdavė Etikos komisijai svarstyti.

Tarybos nario Juozo Sauspreškio vadovaujama Etikos komisija į posėdį rinkosi šį penktadienį. Jame dalyvavo tik trys komisijos nariai iš penkių. Vienas jų – Alfonsas Vanagas priklauso Tarybos socdemų frakcijai, kurios pareiškimo svarstyti kaip tik ir susirinko Etikos komisija, todėl jam tarsi ir derėjo nusišalinti, tačiau šis politikas, J. Sauspreškio padrąsintas – esą jis tik dalyvaus svarstyme, bet nebalsuos, – liko prie posėdžių stalo.

Tačiau balsuoti ir neprireikė, mat komisija bendru sutarimu nusprendė neskubėti teisti S. Skutulienės, bet paprašyti jos iki kito ketvirtadienio pateikti įrodymus, kad ji nuo birželio 12 d. iki rugsėjo 21 d. iš tikrųjų gydėsi.

Šilutės r. savivaldybės tarybos veiklos reglamente (28 str. 6 p.) įtvirtinta nuostata, kad Tarybos nariai privalo informuoti Tarybos sekretoriatą apie nedalyvavimą posėdyje ne vėliau kaip 1 val. iki posėdžio ir nurodyti nedalyvavimo priežastis.

S. Skutulienė keturiais atvejais iš penkių šią prievolę (ar dalį jos – red. pastaba) įvykdė – apie savo nedalyvavimą posėdžiuose ji iš anksto pranešė telefonu Tarybos sekretoriatui.

Pagal Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą Savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta arba jis netenka teisės eiti Savivaldybės tarybos nario pareigas, kai „jis be pateisinamos priežasties praleidžia iš eilės 3 Savivaldybės tarybos posėdžius, – pagal Savivaldybės tarybos Etikos komisijos teikimą ir Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą“ (87 str. 3 p.).

Į kitą posėdį komisija planuoja rinktis po savaitės, kitą penktadienį. Į jį bus kviečiama ir pati S. Skutulienė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder